Mark Hofman
Mark Hofman Tech 21 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Glass: gloednieuwe AR-headset officieel aangekondigd

Een paar jaar geleden werd een groot tech-experiment genaamd de Google Glass onthuld. Het ging om een AR-headset in de vorm van een daadwerkelijke leesbril. Waar het experiment uiteindelijk op zijn gat viel en onder de radar verdween, duikt de headset vandaag weer op. Google kondigt de gloednieuwe Glass aan. 

Google kondigt gloednieuwe Glass aan

Google heeft de grote opvolger van een van hun meest besproken experimenten aangekondigd. Het gaat om de Google Glass Enterprise Edition 2. Zoals de naam al doet vermoeden is deze Augmented Reality headset bedoelt voor het bedrijfsleven en dus niet voor de algemene consument. Waar de eerste editie van de slimme bril overigens een experiment bleef, is de huidige variant daadwerkelijk een product. Zo valt deze Edition 2 niet onder Alphabet’s X Moonshot Factory, maar daadwerkelijk onder de productlijn van Google.

Het grote idee achter de AR-headset is dat werknemers op de werkvloer voorzien kunnen worden van extra informatie. Dit zou niet alleen het werk makkelijker kunnen maken, maar ook efficiënter. Naast het feit dat het doel niet veel veranderd is ten opzichte van de eerste variant, geldt dat ook zeker voor het design van de bril. Hij is nog steeds voorzien van een doorzichtig scherm met een resolutie van 640 x 360 pixels. Aan de voorkant van de bril is wederom een camera te vinden en kan nu foto’s maken van 8 megapixel. Dat is 3 megapixel meer dan bij de Edition 1. Ook op het gebied van de batterij is er vooruitgang te vinden bij de Edition 2. Daar zit nu een 820mAh batterij in plaats van een 780mAh.

Google Glass Enterprise Edition 2

Zoals eerder in dit artikel gezegd is heeft Google ervoor gekozen om de Glass Edition 2 alleen beschikbaar te stellen voor bedrijven. De eerste editie van de Google Glass, dat dus een experiment was, leek ook gericht te zijn voor de consument. Dat concept kwam in 2015 tot een einde. Dat was drie jaar nadat het eerste idee van de Google Glass het daglicht zag. Er was destijds veel enthousiasme voor de technologie, maar er waren grote zorgen omtrent privacy. Die waren uiteindelijk dusdanig groot dat Google besloot het project te stoppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Glass: gloednieuwe AR-headset officieel aangekondigd
Sluiten