Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Tech 1 jul 2017

Dit werd ‘m niet: Google Glass, de zogenaamde bril van de toekomst (20??)

Aan revolutionaire innovaties gaan ellenlange onderzoeken, testfases, en pretentieuze presentaties vooraf. Des te pijnlijker is het als jouw uitvinding helemaal niet zo revolutionair blijkt te zijn. In deze rubriek behandelen we de flops uit de techgeschiedenis. Vandaag aandacht voor de Google Glass.

There’s a lady who’s sure, all that glitters is gold… Niet dus. De Google Glass werd door Google ingezet als een revolutie in de techwereld. De vervanger van je telefoon. Je tweede persoonlijkheid. Dit werd de volgende doorbraak.

Apple Glasses

Over de bril, waarmee middels augmented reality informatie zou worden gegeven, werd supergeheimzinnig gedaan. Bijna niemand mocht het ding op, foto’s mochten er niet van genomen worden en Google wilde er nauwelijks informatie over kwijt.

De nadelen van de Google Glass

Ja, dat schepte wel verwachtingen. Maar die ebden in de loop der jaren – de Google Glass was best lang een dingetje – weer weg. Want ingehaald door nieuwe technologieën en er kleefden gewoonweg te veel nadelen aan de ‘bril van de toekomst’.

Om er een paar te noemen: niemand heeft zin om de hele dag met een bril op te lopen, het ding zou veel te gevaarlijk zijn in het verkeer en in verschillende cafés en casino’s werd de Google Glass al bij voorbaat verboden wegens privacyoverwegingen en valsspelen.

We weten niet waar Google achter de schermen allemaal mee bezig is, maar die bril komt er niet. Althans, voorlopig nog niet. We kunnen wel stellen dat de Google Glass geflopt is. En om een bij voorbaat geflopt product alsnog succesvol te lanceren, moet je van goeden huizen komen. Nou is dat bij Google het geval, dus wie weet.

Meer techflops

Ach ja, ieder techbedrijf heeft wel eens een flop. Van je fouten leer je, zullen we maar zeggen. Hier een overzicht van andere gefaalde innovaties, met onder meer de Virtual Boy van Nintendo.

Reageer op artikel:
Dit werd ‘m niet: Google Glass, de zogenaamde bril van de toekomst (20??)
Sluiten