Ontbytes: Google Glass is back, don’t mess with the Musk en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de koffieapparaat. Met vandaag onder andere de nieuwe Google Glass.

Poging 2: lancering nieuwe Google Glass

It’s back! Google’s zusterbedrijf Alphabet X heeft een nieuwe Google Glass gelanceerd genaamd Glass Enterprise Edition. Zoals de naam al impliceert is deze editie van de bril bedoeld voor bedrijven.

De nieuwe Google Glass Enterprise Edition is bedoelt om bijvoorbeeld magazijnmedewerkers efficiënter te laten werken en om dokters en verplegers te ondersteunen in hun werkzaamheden. Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd in de accuduur, wifi-verbinding en camera. De innovatieve Google Glass die in 2014 voor particulieren op de markt kwam is, zacht uitgedrukt, nooit een succes geworden.

Elon Musk

Don’t mess with the Musk

Elon Musk is niet vies van een gevatte of geniale Tweet op z’n tijd. De Tweet die hij nu de wereld in stuurde was alleen geen grap. Het was een snelle reactie op het commentaar dat de National Governors Association leverde op de waarde van Tesla‘s aandelen.

Afgelopen weekend gingen er geruchten de rondte over de gedaalde waarde van Tesla op de aandelenmarkt. Dit zou zijn gekomen door een ongeluk met een Tesla dat vermoedelijk zou zijn veroorzaakt door de autopilotfunctie. Die geruchten drukte Elon snel de kop in met zijn Tweet en de bijgeleverde cijfers.

Betalen met smarthphone in China heel gewoon

In Nederland kijk je er misschien nog wel eens van op als je mensen ziet betalen met hun smartphone. De New York Times onderzocht het gebruik de smartphone als betaalmiddel in Chinese steden en kwam tot deze conclusie.

In 2016 werd er in China zo’n 50 triljoen keer betaald met smartphones, wat zo’n 50 keer zo veel is als mobiele betalingen in de VS. De laagdrempeligheid en het gemak maken de smartphone een populair betaalmiddel.

In China is de smartphone zelfs zo’n gebruikelijk betaalmiddel dat je er bij kiosken en straatmuzikanten mee kunt afrekenen. In Nederland is blijkbaar betalen met een ring (ABN, what?) een logischere optie dan betalen met je smartphone..

Snackbyte: World emoji day record

Als je het Guinness Book of Records wel eens hebt gelezen dan weet je dat mensen de stomste dingen doen om er een plek in te bemachtigen. Mensen die bizar lange nagels hebben (goor), mensen met een bizar brede tong, iemand die 37 brandende lucifers dooft met z’n tong en ga zo nog maar even door. De recordpoging die is gedaan op World Emoji Day past prima in dit rijtje van belachelijke records. Dit voorbeeld voert de lijst misschien wel aan. 531 mensen hebben in verschillende steden op de wereld het record voor de meeste ‘mensen gekleed als emoji’s’ verbroken. Wij zijn sprakeloos. En niet op een goede manier.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Google Glass is back, don’t mess with the Musk en meer
Sluiten