Barry Kraakman
Barry Kraakman 31 jul 2015

Vandaag: Google Glass is terug, brandgevaarlijke Nvidia-tablets en Google die zoekresultaten wereldwijd weigert te wissen

Het is weekend; niets houdt je meer tegen. Tenminste, na het lezen van dit overzicht. Raak helemaal op de hoogte over de internetdrone van Facebook en alle andere onderwerpen die hieronder staan.

Nvidia-tablet brandgevaarlijk

Nvidia raadt alle gebruikers van haar tablet aan om deze per direct links te laten liggen. Tenminste, de uitvoering met de gewraakte accu. Deze kan namelijk spontaan ontbranden. Gedupeerden krijgen natuurlijk een nieuwe uitvoering van de fabrikant, maar prettig is het niet. Hier lees je of jouw Nvidia-tablet brandgevaarlijk is.

Google Glass is terug

De Google Glass is terug. Niet voor normale consumenten, maar voor de werknemers. Het bedrijf overhandigt verschillende werk-georienteerde modellen aan businesspartners en hun development-teams. Overigens lijkt dit niet het einde van de consumentenversie; deze schijnt nog steeds in ontwikkeling te zijn.

Nieuwe Apple TV in september?

De geruchtenmolen is weer op gang! Dit maal horen we meerdere rumoeren over een nieuwe Apple TV die bestuurd gaat worden met een touch-gevoelige afstandsbediening. Het nieuwe model moet in de tijd dat de nieuwste iPhone wordt verwacht komen. Hier lees je meer.

Google werkt aan zuinigere Chrome

Google werkt aan een versie van Google Chrome die een stuk zuiniger moet zijn dan de huidige versie. Doormiddel van het ‘pauzeren’ van tabs moet het geheugengebruik en de CPU-belasting van de browser worden teruggebracht. Meer lees je hier.

De supercomputer van Obama

Obama heeft opdracht gegeven om in het komende decennium te werken aan de snelste computer te wereld. Zo’n supercomputer is essentieel voor economische, wetenschappelijke en landelijke veiligheids-concurrentievermogen. Hier lees je wat Amerika aan zo’n supercomputer heeft.

Window 10 draait al op 14 miljoen PC’s

Er zijn al 14 miljoen PC’s die op Windows 10 draaien. Dat is een flinke hoeveelheid, gezien de update eergisteren is vrijgegeven. Nog niet geüpdatet? Hier lees je alles wat je moet weten voor je overstapt.

Meer dan één miljoen reserveringen voor OnePlus 2

De teller die bijhoudt hoeveel mensen zich hebben aangemeld voor de benodigde invite van een OnePlus 2 heeft binnen 72 uur meer de één miljoen gepasseerd. De ‘flagshipkiller’ lijkt daarmee nu al een succes. De reserveringen staan echter niet garant voor een daadwerkelijke aanschaf, dus is het nog even afwachten hoeveel toestellen er vanaf 11 augustus daadwerkelijk worden verkocht. Lees hier meer over de (succesvolle?) start van het nieuwe toestel van OnePlus.

Zoekresultaten wereldwijd wissen gaat te ver, vindt Google

Frankrijk eiste dat Google de zoekresultaten wereldwijd zou verwijderen, in het kader van het recht om vergeten te worden. Google vindt dit echter te ver gaan en weigert hieraan mee te werken. Hier lees je waarom.

Fijn weekend!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: Google Glass is terug, brandgevaarlijke Nvidia-tablets en Google die zoekresultaten wereldwijd weigert te wissen
Sluiten