Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Google 2 jun 2019

Google bezig met mysterieus nieuw apparaat

Wanneer bedrijven een nieuw apparaat willen uitbrengen, moeten ze deze in Amerika laten goedkeuren door de Federal Communications Commission (FCC). Wanneer er een vermelding van een apparaat bij de FCC verschijnt, betekent het dus dat een bedrijf serieus met iets bezig is en dat we doorgaans redelijk snel een aankondiging kunnen verwachten. Nu is het zo dat er onlangs een vermelding van een nieuwe Google device bij de FCC is opgedoken, maar wat het doet? Geen idee.

Nieuw Google Home/Nest apparaat?

De vermelding van het mysterieuze Google apparaat bevat helaas niet veel details over wat we ervan kunnen verwachten. Het zou gaan om een “media device” en de enkele illustratie die we erbij krijgen, laat helaas alleen de onderkant van het ding zien. Wel zou het modelnummer enigszins een hint kunnen zijn met betrekking tot wat we kunnen verwachten. Het modelnummer is namelijk H2B, wat doet vermoeden dat we te maken hebben met een Google Home/Nest product. Onlangs werd namelijk de Google Nest Hub Max onthuld met als modelnummer H2A.

Google FCC vermelding

Kleiner smart display

Het zou dus kunnen gaan om een opvolger of variatie van de Google Nest Hub Max. De Nest Hub Max is overigens een smart display dat met verschillende verbeteringen komt ten opzichte van de Google Home Hub en uiteraard een stukje groter is dan de standaard Home Hub. Mogelijk is het H2B apparaat een kleinere versie van de Home Hub, net zoals de Google Home Mini een kleinere uitvoering is van de Google Home speaker.

Helaas valt er niet veel meer te zeggen over het mysterieuze apparaat, maar gezien de FCC vermelding zal Google het ding binnenkort waarschijnlijk zelf al presenteren aan de wereld. Wat we in ieder geval wel weten is dat Google de laatste tijd behoorlijk bezig is met het uitbreiden van de Maps app. Zo gaat de app je behoeden voor verkeersboetes en kun je hem nu ook al gebruiken om populaire gerechten van restaurants te bekijken voordat je uit eten gaat.

Slashgear

Reageer op artikel:
Google bezig met mysterieus nieuw apparaat
Sluiten