Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 apr 2019

Google heeft zeer binnenkort groot Pixel-nieuws

Elk toestel lekt, de ene smartphone eerder dan de andere. Bij Google’s Pixel-serie is het echter helemaal een groot feest. De Pixel 3 en Pixel 3 XL werden zelfs al compleet gerecenseerd voor ze officieel onthuld werden door de zoekgigant. De Pixel 3a en Pixel 3a XL hebben we ook al uitgebreid kunnen bewonderen… maanden geleden.

Google Pixel 3a en 3a XL?

Geen vage, gelekte afbeeldingen, maar een duidelijke video. Daarin waren de budgetmodellen uitgebreid te zien. Toen rekenden we op een snelle onthulling, maar het bleef lang stil. Tot we vorige week beide toestelnamen zelfs aantroffen op Google’s eigen site.

Waar blijven ze? Alles wijst er nu gelukkig eindelijk op dat we op 7 mei duidelijkheid krijgen. Dan is de grote jaarlijkse Google I/O-keynote waar de zoekgigant grote aankondigingen doet. Meestal zonder hardware, maar daar lijkt dit jaar verandering in te komen. Een nieuwe teaser op de Google Store zegt het volgende:

Google Pixel 3aa

“Something big is coming to the Pixel universe,” aldus de Google Store. Naar verluidt is de 3a-serie op cameravlak even sterk als de Pixel 3 en Pixel 3 XL. Qua chip, bouwkwaliteit en schermresolutie doen de toestellen naar verwachting een stapje terug. Daardoor kan de zoekgigant ook op een lager prijspunt concurreren met de concurrentie.

Qua processorkracht heeft de doorsnee consument immers niet nodig wat de Pixel 3 en Pixel 3 XL te bieden hebben. Een mindere en daarmee goedkopere chip zal in negen van de tien gevallen ook voldoen. Iedereen maakt echter foto’s, dus de excellente camerahardware behouden, ook op een lager prijspunt, lijkt een slimme zet.

De tagline “help is on the way” hint naar Avengers: Endgame, de nieuwste superheldenfilm van Marvel. Verschillende personages uit die film zullen hun opwachting maken als augmented reality Playmoji op de Pixel smartphones.

Wordt zeer binnenkort vervolgd dus! Check in de tussentijd ook de OnePlus 7, een gloednieuw flagship dat binnenkort al aangekondigd gaat worden, en waarschijnlijk een geduchte concurrent van de Pixel 3a en 3a XL gaat zijn.

Meer Google?

Google behoort tot de grootste techbedrijven ter wereld. En tech, daar zijn we gek op! Daarom bespreken we in onze podcast WantKast iedere week het laatste, en grootste, nieuws. Daar horen gesprekken over Google uiteraard ook bij.

Benieuwd naar onze WantKast? Check hieronder dan een aflevering!

Reageer op artikel:
Google heeft zeer binnenkort groot Pixel-nieuws
Sluiten