Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 15 mei 2019

Google wil gebruikers ”helpen” met extra advertenties

De kans dat jij zit te wachten op meer advertenties is erg klein. Dit omdat reclame over het algemeen gewoon erg irritant is. Toch kan het ook in je voordeel werken. Bijvoorbeeld als een advertentie je net op die ene geweldig aanbieding weet te wijzen. Dit was waarschijnlijk ook de gedachte die Google had toen ze besloten om meer te gaan experimenteren met mobiele advertenties.

Google wil meer mobiele advertenties

Het is vast een herkenbare situatie: je hebt onlangs een bepaald product opgezocht en vervolgens zit je lekker door je Facebook feed te scrollen. Ineens verschijnt daar een advertentie van het product dat je een uur geleden hebt bekeken. Wat een toeval!

Alhoewel dit een vrij sluwe marketingtruc is kan het soms stiekem ook best handig zijn. Bijvoorbeeld als je het betreffende product even vergeten was en de advertentie voor jou als reminder wist te dienen. Google lijkt hier hetzelfde over te denken en heeft onlangs bekend gemaakt meer met dergelijke slimme advertenties te gaan doen:

”Door het combineren van zoekintentie met een wat meer visueel format maken advertenties in de galerij het makkelijker om te laten zien wat jouw bedrijf te bieden heeft. We hebben namelijk ontdekt dat deze manier van adverteren gemiddeld 25 procent meer interactie opleverde.”

Het bedrijf komt dus met zogeheten ‘Gallery ads’, die later dit jaar uitgerold zullen worden. Ook komen er Discovery ads die gebruikers moeten helpen om bepaalde producten te kunnen vinden.

Dan zijn er ook nog de Showcase Shopping ads. Dit zijn afbeeldingen van producten die onder andere in Google Images en op Youtube getoond zullen worden.

Handig of irritant?

De vraag met zulke advertenties blijft natuurlijk: zijn ze behulpzaam of enkel irritant? Wij denken dat laatste, maar wie weet wordt het op deze manier inderdaad makkelijker om geschikte producten te vinden. Meer omtrent Google en de bijhorende producten is hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google wil gebruikers ”helpen” met extra advertenties
Sluiten