Google maakt zoeken nu nog makkelijker met deze nieuwe functie

Google gaat het zoeken naar informatie nog makkelijker maken. Door middel van het highlighten van de relevante stukken scheelt het een hoop tijd.

Tijdens je studie heb je er vast wel eens mee te maken gehad: het zoeken naar goede bronnen voor een verslag. Als je een document op het internet hebt gevonden met Google is het soms lastig om door lange stukken tekst te struinen. Gelukkig maakt de zoekmachine het nu nog makkelijker.

Google highlight resultaten

Google gaat relevante gedeeltes highlighten in het geel. Bovendien scrolt het automatisch naar het juiste gedeelte van de site. Dat scheelt je een hoop tijd. Helaas is het op dit moment alleen nog maar bij de Featured Snippets. Dat zijn de balken die bovenin verschijnen bij de zoekresultaten. In het Nederlands wordt het ook wel samenvattingen genoemd.

Als je op zo’n balk klikt kom je op de desbetreffende website terecht. Het verschil met normale zoekresultaten in Google is dat je meteen gele vlakken daar ziet verschijnen. De browser scrolt dan meteen naar het geselecteerde gedeelte.

Google
Hierboven zie je een snippet waarbij de nieuwe functie werkt.
Google highlight zoekresultaat
Google highlight de informatie met betrekking tot de zoekopdracht en scrolt naar het juiste gedeelte.

Lange tijd testen

Aan The Verge vertelt Google-medewerker Danny Sullivan dat het bedrijf al sinds 2018 bezig is met het ontwikkelen van de functie. Het laatste jaar heeft het bedrijf vooral getest en nu is het beschikbaar.

Nog niet vlekkeloos

Ondanks dat de functie pas is uitgerold, werkt het nog niet in elke browser. Op de webrowser van Chrome, maar niet die van Edge of Safari. Het werkt echter wel op de mobiele versie van Safari.

Reageer op artikel:
Google maakt zoeken nu nog makkelijker met deze nieuwe functie
Sluiten