Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 8 okt 2018

Google Home vanaf 24 oktober al verkrijgbaar in Nederland

Google Home kent al sinds 2016 succes in het buitenland, maar is vanaf 24 oktober dan ook eindelijk in het Nederlands te verkrijgen. Morgen komt Google met haar eigen Pixel Event, waarbij deze release zonder twijfel ook voorbij zal komen. 

Google Home vanaf 24 oktober in Nederland

Een aantal ontwikkelaars van apps hebben aan platform One More Thing laten weten dat de Google Home vanaf 24 oktober beschikbaar is. Hiervoor zijn ontwikkelaars in Nederland op de hoogte gesteld door Google zelf. Morgen houdt Google haar eigen Pixel Event en daar zal, zonder enige twijfel, ook de verdere uitrol van de slimme assistent ter sprake komen. Google Home kent op dit moment drie varianten: de standaard Home, de Google Home mini en de Google Home Max. One More Thing refereert naar de prijzen €59 (Mini), €149 (standaard) en €399 (Max). In hoeverre deze prijzen kloppen weten we niet.

De slimme assistent was eerder al te importeren vanuit Amerika, maar dan moest je wel met een Engelse assistent werken. Met de komst van een Nederlandse release zal de Home eindelijk in het Nederlands beschikbaar zijn. Hiermee weet Google in ieder geval een voorsprong in te zetten ten opzichte van Apple. Hun Homepod heeft het daglicht in ons land nog niet gezien.

Google Home

Google Home is, in combinatie met Google Assistent, een slimme assistent die het leven iets makkelijker maakt. Je zou kunnen zeggen dat het apparaat een prima basis is voor je smart home. In combinatie met een Chromecast zet je zonder afstandbediening je favoriete serie op of stream je heerlijke muziek. Heb je Philips Hue in huis? Dan zet je met Home je lichten aan met je stem. Ook zoek je het dichtstbijzijnde restaurant en de lekkerste gerechten op inclusief recept. Nooit meer met je vieze handen in een kookboek, maar Google die het voorleest. Hoe simpel kan het leven worden?

Morgen houdt Google haar Pixel Event en daar zullen we meer te weten komen over de Home, de beschikbaarheid en de definitieve prijs.

Reageer op artikel:
Google Home vanaf 24 oktober al verkrijgbaar in Nederland
Sluiten