Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 dec 2018

Briljante kerstreclame Google brengt Home Alone terug (+ mysterieuze Pixel)

Bij kerst denk je aan… Home Alone. Netflix mag dan wel een bak aan nieuwe kerstfilms uitgebracht hebben, maar die klassieker blijft toch echt de ultieme kerstfilm. Google heeft de marketingmachine voor zijn Google Home-apparaten nog verder opgevoerd.

Google Home en Home Alone

Dat zijn slimme speakers met Google Assistant. Zo kun je muziek aanzetten middels een simpel commando, of bijvoorbeeld je slimme Philips Hue lichten aan of uit zetten. Sindskort is de Google Home Mini ook in Nederland verkrijgbaar, en spreekt de assistent ook Nederlands.

De zoekgigant brengt voor kerst Home Alone in een moderner jasje terug, met dezelfde acteur. Macaulay Culkin speelt opnieuw de rol van Kevin, die dit keer nog veel modernere wapens tot zijn beschikking heeft. Oftewel, de power van Google Home. “Home Alone Again”.

Het resultaat is een verrassend toffe commercial. Op een ludieke wijze worden beroemde scènes uit de film teruggebracht, dit keer met features van Google Assistant erin verwerkt. Zo sluit Kevin dit keer bijvoorbeeld alle deuren met een speciale routine, “Operation kevin.” Een kartonnen versie van Kevin wordt rondgereden op een slimme stofzuiger, en de dieven staan in de schijnwerpers dankzij de slimme lampen van het personage.

Mysterieuze Pixel smartphone

Tof, maar daar blijft het niet bij. Een oplettende journalist van The Verge viel namelijk op dat er een opmerkelijke Pixel op tafel ligt. Het toestel heeft geen notch en een scherm dat van rand tot rand aan weerskanten reikt. Net zoals Samsung doet met de Galaxy S9. Oftewel, een design dat niet overeenkomt met welke Pixel dan ook.

De kans is groot dat het simpelweg om een mockup gaat, en dat we hier niet een vroeg voorproefje krijgen op een toekomstige Pixel. Toch is het een vreemde keuze, nu Google net de Pixel 3 en Pixel 3 XL in de schappen heeft liggen. Zijn die designs niet modern genoeg?

Google Pixel

Ten slotte kun je zelf een stukje Home Alone in huis halen. De zoekgigant heeft namelijk een aantal Home Alone-integraties naar Google Assistant gebracht. Op bepaalde vragen antwoordt de slimme assistent nu met iconische quotes uit de film. Mooi toch?

Reageer op artikel:
Briljante kerstreclame Google brengt Home Alone terug (+ mysterieuze Pixel)
Sluiten