Mark Hofman
Mark Hofman Tech 27 feb 2019

Google Home ondersteunt binnenkort Apple Music

Google en Apple gaan al jaren samen. Zo zijn diensten van die eerste partij al tijden te vinden op iPads, iPhones en Macs. Echter lijken de rollen dit keer omgedraaid te zijn. Het Amerikaanse MacRumors komt met het nieuws dat Apple Music binnenkort een plekje krijgt naast Spotify, Deezer en YouTube Music. Het gaat ondersteunt worden door de slimme Google Home. 

Apple Music richting Google Home

De afgelopen paar jaar zijn de diensten van Google volop te vinden op de apparaten van Apple. Denk hierbij aan apps en services op iPhones, iPads en Macs. De producent uit Cupertino krijgt overigens wel een flink bedrag van Google om dit mogelijk te maken, zo werd onlangs bekend. Echter zijn de rollen wat dat betreft een keertje omgedraaid. Google Home, de slimme speaker van het bedrijf, gaat onderdak bieden aan een van de services van Apple. Apple Music maakt zijn opwachting en zet zich naast diensten als Spotify, Deezer en YouTube Music.

Het Amerikaanse blog MacRumors komt erachter de samenwerking en weet ons al te vertellen dat de intergratie zo snel mogelijk gaat plaatsvinden. Op dit moment is Apple Music namelijk al te vinden in de iOS-app van Google Home, maar doet de service het nog niet. Wat dat betreft is het slechts een kwestie van tijd voor de samenwerking ook merkbaar is voor de consument. Echter valt wel op dat er op de Google Home app te lezen is dat Apple Music een ‘beperkte beschikbaarheid’ gaat krijgen. Wat dit precies zegt is niet bekend, maar het zou zomaar kunnen zijn dat je alleen kunt streamen met een iOS apparaat. Het zou ook kunnen gaan om het feit dat er een abonnement vereist is voor het gebruik.

Apple Music

Apple Music is overigens niet alleen op Google Home te gebruiken. In 2016 wist Sonos met een primeur te komen door de dienst te koppelen aan een slimme speaker, iets wat Amazon overigens ook wist te doen voor Alexa. Nu sluit Google aan en is Apple Music steeds breeder te bereiken. Wanneer de intergratie volledig voltooid wordt, is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Home ondersteunt binnenkort Apple Music
Sluiten