Mark Hofman
Mark Hofman Tech 28 feb 2019

Google Home: opmerkelijke wending voor Apple Music

Gebruikers van de Google Home en abonnees van Apple Music werden gister voorzien van heerlijk nieuws: de muziekservice zou zomaar eens op de slimme speaker terecht kunnen komen. Maar waar het uitrollen van de samenwerking bijna voltooid leek te zijn, kreeg het hele verhaal opeens een wel heel opmerkelijke wending. Gaat de samenwerking niet door?

Apple Music toch niet op Google Home?

Eerder deze week dook er, vrijwel uit het niets, bewijsmateriaal op van een samenwerking tussen Apple Music en Google Home. Het ging om een screenshot waarin de muziekservice opeens in de Home app van iOS opdook, naast diensten als Spotify en Deezer. Hierdoor werd de conclusie, vrij logisch, getrokken dat ook Apple Music binnenkort te gebruiken is met de slimme speaker. Mooi nieuws om gebruikers van Google Home, en abonnees van de muziekdienst, te voorzien van een portie enthousiasme. Echter is deze enthousiasme, helaas, volledig misplaatst.

Apple Music komt niet naar Google Home, dit meldt de website Bloomberg. Door een bug is de slimme speaker van Google flink in de war geraakt en heeft het de instellingen van Google Assistant, welke wel ondersteuning biedt aan Apple Music, per ongeluk getoond in de instellingen van Google Home. Hierdoor verscheen Apple Music in de lijst met muziekdiensten ondanks het feit dat de slimme speaker deze niet ondersteund. Iets wat dus ook niet zo snel lijkt te gebeuren dan we in eerste instantie dachten. Het gaat simpelweg om een fout.

De verwachtingen voor Apple Music ondersteuning werden afgelopen december verhoogd doordat Amazon Echo ondersteuning begon te bieden. Terwijl dit een concurrerende partij is voor Apple, sloeg het toch de handen ineen. Het nieuws dat de muziekdienst ook naar Google Home zou komen, was wat dat betreft best geloofwaardig te noemen. Echter lijkt dit nu niet het geval te zijn.

Google heeft aangegeven dat het op dit moment niets aan te kondigen heeft als het om nieuwe Home features gaat, dus wellicht moeten we nog even wachten.

Reageer op artikel:
Google Home: opmerkelijke wending voor Apple Music
Sluiten