Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Speakers 18 aug 2018

‘Google Home met display komt dit jaar nog’

Al een tijdje circuleren er geruchten over een Google Home met een display. Deze zou Google maken om te kunnen concurreren tegen Amazon’s Echo Show. Vooralsnog hebben we echter nog niks zien verschijnen. Volgens de Japanse krant Nikkei zou het dit jaar echter zover zijn en zouden we aan het einde van 2018 Google’s slimme speaker met display kunnen bemachtigen.

Voornamelijk bediening via stem

De Android Pie maker zou volgens een bron van Nikkei Asian Review beginnen met het produceren van 3 miljoen exemplaren. En hoewel het apparaat een display krijgt, zou je hem voornamelijk toch met je stem bedienen. Het scherm zou meer bedoeld zijn om na een spraakopdracht bijvoorbeeld een YouTube filmpje te laten zien of bijvoorbeeld je agenda te tonen. Handig zou zijn als je het ding ook als een soort tablet zou kunnen gebruiken om bijvoorbeeld sites te bezoeken of je social media apps te kunnen checken.

De Google Home

Google Home vs. Amazon Echo

Waar Amazon een hele tijd de king is geweest in slimme speaker markt, lijkt Google nu langzaam maar zeker die titel over te nemen. Zo zou het bedrijf volgens onderzoeksbureau Canalys in het tweede kwartaal van het jaar maar liefst 5,4 miljoen Home speakers hebben verkocht. In het Amazon kamp zouden er “maar” 4,1 miljoen Echo’s zijn geleverd. Sowieso lijken er steeds meer mensen een slimme speaker in huis te halen. In het tweede kwartaal zou de totale markt zo’n 187 procent zijn gegroeid.

Canalys slimme speaker verkoopcijfers

In de tussentijd zou Google ook bezig zijn met een persoonlijke gezondheidsassistent genaamd Google Coach. Deze zou je helpen met je workouts en daarnaast ook voedingsadvies geven.

Tweakers

Reageer op artikel:
‘Google Home met display komt dit jaar nog’
Sluiten