Home 5 apr 2018 Ilona Braam

Google vice president hint naar Google Home met display

Amazon en Google zijn op het moment de twee reuzen in de wereld van de slimme speakers. Amazon lijkt van de twee degene te zijn die telkens met iets nieuws komt, waarop Google reageert. Eerder kwam Google al met de Home Mini om het op te nemen tegen de Echo Dot en nu lijkt het bedrijf te werken aan een concurrent voor de Echo Show: een Google Home met display.

Hints naar Google Home met display

Na de onthulling van de Echo Show vorig jaar, begonnen uiteraard de geruchten al over een Google Home tegenhanger. Deze kwam echter niet en in plaats daarvan kondigde Google aan dat zijn slimme assistent de slimme displays van Sony en Lenovo zou gaan ondersteunen.

Het lijkt er nu echter wel op dat Google ook met een eigen slim display apparaat gaat komen. In een recent gesprek met Variety hint Google vice president Rishi Chandra naar de mogelijkheid van een Google Home met display.

Lenovo Smart Display
Lenovo Smart Display met Google Assistant

Google moet met must-have producten komen

Het lanceren van het apparaat zou passen in het algehele plan dat het bedrijf heeft met betrekking tot de smarthome markt. Chandra geeft aan dat het noodzakelijk is dat de Google producten must-have producten worden.

Hij bekent dat het smarthome assortiment dat op het moment nog niet is. Het moeten producten worden die je dagelijks nodig hebt en op steunt.

Google Home speakers
Google Home Mini, Google home, Google Home Max

Meer in oktober

Voorlopig weten we dus nog niet zoveel over het apparaat, maar het lijkt er in ieder geval wel op dat het eraan zit te komen. Dat zou eigenlijk de enige logische stap zijn voor Google. Begin oktober houdt het bedrijf weer een persconferentie en we verwachten dan meer te horen over de Google Home plannen.

In de tussentijd komen er steeds meer slimme speakers met displays op de markt. Ook Archos onthulde onlangs een zogenaamd slim display, maar op zich hoeft Google zich daar geen zorgen over te maken. De speaker komt namelijk met Google Assistant.

BGR

Reageer op artikel:
Google vice president hint naar Google Home met display
Sluiten