David van Benthem
David van Benthem Home 29 feb 2020

Google Home: Dit zijn de verborgen geheimen

De Google Home is inmiddels alweer ruim twee jaar uit. Misschien heb je er één en gebruik je hem om je muziek mee te bedienen of een verhitte discussie mee te beslechten. Toch kan je nog veel meer met dit kleine apparaatje doen. Hier lees je drie dingen waarvan je waarschijnlijk niet wist dat het mogelijk was.

Meerdere acties met één handeling

Iedereen die opstaat of naar bed gaat heeft zo zijn eigen routine. En met Google Home kan je een deel van het werk dat in de routine zit overdragen aan Google. De Google Home heeft daarvoor 6 presets, voor bijvoorbeeld het naar bed gaan. Maar je kan ook je eigen routine instellen op de Google Home. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat de radio aangaat zodra je terugkomt van werk en na 10 minuten je favoriete podcast laat afspelen.

Verbinding maken met andere smart speakers

Met een paar smart speakers van Google kan je ze zo samen ombouwen tot surround sound installatie. Heb je naast een Google Home een Chromecast, een Nest-toestel of een Home Mini? Dan kan jij aan de slag.

Allereerst moet je de Google Home app openen en op het + -teken drukken in de linker bovenhoek. Druk vervolgens op ‘Add to home’ en daarna op ‘Create speaker group’. Nu hoef je alleen nog de gewenste speakers te kiezen die je wil koppelen. Geef de groep een naam en vergeet met ‘Save’ je werk niet op te slaan.

Breng ‘Het eten is klaar!’ naar een hoger niveau

Nooit meer de longen uit je lijf te hoeven schreeuwen omdat je partner, broer of dochter boven of beneden is? Als je wederom naast een Google Home een ander apparaat van Google hebt, is dat verleden tijd. Je kan namelijk vanuit het apparaat allerlei berichten sturen naar andere gekoppelde apparaten van Google.

Google Assistant
Met “Hey Google” activeer je je Google Home. (Afbeelding: ANP / Ethan Miller)

Om dit te doen zeg je “Ok Google, Broadcast” tegen je Google Home, om vervolgens jouw eigen bericht in te spreken. Google heeft hier allerlei voorgeïnstalleerde berichten voor klaar liggen. Als ouder is het daardoor mogelijk om met gemak iedereen wakker te maken, te roepen voor het eten of te zeggen dat je de deur uitgaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Home: Dit zijn de verborgen geheimen
Sluiten