Google fixt met update grootste irritatie voor de Google Home eigenaar

Google rolt een update uit voor de Google Home. De vernieuwing is geen saaie beveiligingspatch, maar verhelpt een klacht die iedere Google Home eigenaar vroeg of laat ondervindt.

De gevoeligheid waarmee apparaten de magische spreuk ‘Hey Google’ waarnemen, kan namelijk met de nieuwe update aangepast worden. Geleidelijk wordt de nieuwe update uitgerold. Dat betekent dat jij nog geen update binnen hoeft te krijgen, terwijl Amerikaanse bezitters van de Google Home al wel met de nieuwe functie aan de haal gaan.

Meer dan alleen de Google Home

Hoewel het voor de hand ligt dat je ‘Hey Google’ tegen een Google Home roept, kan je met de spreuk veel meer slimme speakers activeren. De enige voorwaarde is dat zulke luidsprekers Google Assistent ondersteunen.

Wie echt niet kan wachten, moet gaan graven in de code van de Google Home app. Zo lukte het Mishaal Rahman, hoofdredacteur bij XDA Developers, om via deze code alsnog aan de nieuwe functie te komen. Hij liet met schermopnames zien dat je met een slider zelf kan bepalen welke sensitiviteit jij ideaal vindt. Te zien is dat alleen de eigenaar van de slimme speaker de gevoeligheid kan aanpassen. Dat is fijn om te weten, als je bijvoorbeeld vrienden hebt die je graag in de maling nemen.

Minder ongemak

Misschien is het kwartje nog niet gevallen en vraag je je af: waarom is deze update zo handig? Iedereen die een Google Home heeft en het vroeg of laat het over Google heeft, zal onverwacht zijn speaker zien ontwaken. Ongemakkelijk moet je dan je gesprek onderbreken en tegen het apparaat zeggen: “Hey Google, stop.” Met de nieuwe update zijn zulke irritaties verleden tijd. Natuurlijk kan het wel even duren voordat je weet welke gevoeligheid het beste werkt in jouw situatie.

Google Home gebruikers zullen de update met een warm onthaal ontvangen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het witte apparaatje? Lees dan dit artikel. Twijfel je nog over je aankoopbeslissing en vind je de Sonos One ook interessant? Klik dan hier.

 

Reageer op artikel:
Google fixt met update grootste irritatie voor de Google Home eigenaar
Sluiten