Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 9 okt 2018

Google Home met touchscreen: Home Hub aangekondigd

Google Home brengt Google Assistant naar elke huiskamer, ook in Nederland binnenkort. De slimme speaker is al in drie verschillende formaten beschikbaar, en daar komt binnenkort een vierde bij. Dat heeft de zoekgigant onthuld tijdens het Pixel-event. Maak kennis met de Google Home Hub.

Google Home Hub onthuld

De Google Home Hub is een slimme speaker met een scherm, waarop informatie getoond kan worden. Wat het slimme scherm van bijvoorbeeld de recent onthulde Facebook Portal onderscheidt, is dat er geen camera op zit.

De zoekgigant deelt daarin een subtiele steek aan het sociale netwerk uit, door erop te wijzen dat je zonder camera geruster een dergelijk product kunt gebruiken. Oftewel, pas op met Facebook en andere concurrenten die je de hele dag bespieden door de camera.

Google Home Hub Google Home Hub

Of je nou een YouTube-video wilt kijken op het scherm of de stappen van je favoriete recept wil raadplegen, de Home Hub staat voor je klaar. De zoekgigant zegt daarin naar een behulpzaam en doordacht huishouden toe te willen werken.

De functionaliteit komt je waarschijnlijk bekend voor. Het zou Google niet zijn als de Home Hub niet onderdeel is van een breder platform. Afgelopen CES werd het Smart Display-platform onthuld, waardoor er nu al verschillende slimme videoschermen op de markt zijn van verschillende fabrikanten.

Google Home Hub Google Home Hub

Wil je een Home Hub, maar dan met een ander design? Dan kun je bij onder andere JBL en Lenovo terecht.

Google heeft diensten als Search, Maps, Calendar, YouTube en Photos geoptimaliseerd voor de slimme schermen. Daardoor wordt informatie niet alleen overzichtelijker weergegeven, maar kun je de belangrijkste acties ook met simpele stemcommando’s uitvoeren.

Iedereen zijn eigen Google

Maar goed, jij bent waarschijnlijk niet de enige persoon in het huishouden die gebruik gaat maken van de Home Hub. Ook daar heeft Google, in tegenstelling tot Apple met de HomePod, iets op bedacht.

Voice Match zorgt ervoor dat Google Assistant exact weet wie er tegen de slimme speaker praat. Afhankelijk van de persoon die informatie opvraagt, worden er andere agenda’s, reminders en afspeellijsten getoond en afgespeeld.

De Google Home Hub gaat 149 dollar kosten, en zal helaas vooralsnog enkel in Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn, vanaf 22 oktober. Consumenten kunnen kiezen tussen groen, roze, donkergrijs en wit.

?Klik hier voor alle andere gadgets die Google heeft onthuld tijdens het event

Dit artikel wordt nog bijgewerkt, refresh voor updates en meer informatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Home met touchscreen: Home Hub aangekondigd
Sluiten