Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 19 sep 2018

Google Home Hub gelekt: slimme speaker met 7-inch scherm

Gisteravond lekten de Pixel 3 en Pixel 3 XL, Google’s nieuwe flagships. Daar blijft het echter niet bij. Nu is namelijk ook de Google Home Hub opgedoken, een Google Home met een scherm.

Google Pixel 3 en Pixel 3 XL

De nieuwe producten worden op 9 oktober onthuld. Dat heeft de zoekgigant onlangs bekend gemaakt. Nu is dus de langverwachte nieuwe slimme speaker van Google gelekt. Met de nieuwe gadget gaat het bedrijf direct concurreren met de Amazon Echo Show en Lenovo’s Smart Display.

Hierin hoeft Google het echter niet enkel van de Google Home Hub te hebben. Ook talloze andere fabrikanten werken aan slimme schermen met Google Assistant. Google’s eigen variant heeft een 7-inch touchscreen, waarop de slimme assistent zijn werk doet.

Gebruikers kunnen zowel middels aanrakingen als stemcommando’s taken uitvoeren. Het scherm zal simpele informatie zoals het weer en je agenda tonen, op basis van stemherkenning. Zo ziet de ene gebruiker weer andere informatie dan de andere gebruiker, omdat Google Assistant weet wie er aan het praten is.

Ook kan het scherm gebruikt worden om bijvoorbeeld YouTube-video’s op te kijken. Ben je in een nostalgische bui? Dan zorgt Google Photos voor een mooie slideshow van jouw vakantiefoto’s.

Verder is het mogelijk om de Google Home Hub te koppelen aan beveiligingscamera’s, slimme lampen en televisies. Dat blijkt uit verdere gelekte productpagina’s van het product. Aan de achterkant zien we een flinke speaker.

Ook op het gebied van audio gaat dit product dus naar verwachting de Google Home en Home Mini overtreffen. Helaas is het op het moment van schrijven onbekend hoeveel de Home Hub zal gaan kosten. Men voorspelt echter een prijskaartje van onder de 200 dollar. Het slimme scherm zal beschikbaar zijn in de kleuren Charcoal Gray en Chalk White.

Dit jaar zijn de onthullingen van Google extra interessant. Nu Google Assistant ook Nederlands spreekt, is de kans groot dat deze gadgets ook gewoon naar Nederland komen. Op 9 oktober horen we meer!

?Lees ook: Maak kennis met de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL

 

Reageer op artikel:
Google Home Hub gelekt: slimme speaker met 7-inch scherm
Sluiten