Wesley Akkerman
Wesley Akkerman | LinkedIn Tech 10 jul 2020

Google Home is niet meer: nieuwe slimme Nest-speaker in de maak

Google heeft officieel afbeeldingen vrijgegeven van de Google Nest-speaker. Deze slimme speaker moet de Google Home gaan opvolgen. Eerder deze week doken de eerste foto’s al op bij een Japanse communicatiewaakhond, maar nu heeft Google dus zelf materiaal vrijgegeven. Dit is hoe de speaker eruitziet.

Google heeft dus officieel het bestaan van de speaker erkend door promotiemateriaal vrij te geven. Het bedrijf kon ook eigenlijk niet anders meer, aangezien de eerste foto’s dus al op het internet te vinden waren. Die foto’s zijn meestal niet heel aantrekkelijk, waardoor de zoekmachinegigant zich dus mogelijk genoodzaakt voelde om te laten zien hoe de Google Home-opvolger er daadwerkelijk uitziet. Een naam heeft Google nog niet gegeven. Maar het bedrijf laat wel weten dat medewerkers rustig aan het apparaat werken vanuit huis.

Google Nest-speaker volgt Google Home op

Qua design valt de Google Nest-speaker ergens tussen de Google Nest Mini en de Google Home Max. Die laatstgenoemde speaker is nooit in Nederland uitgebracht, maar is dus in feite een opgepompte versie van de eerste Home. Niet alleen qua vorm, maar ook qua geluid. Daar zitten namelijk veel betere drivers in. De eerste Home-speaker heeft een matige geluidskwaliteit, zeker in vergelijking met speakers die daarna verschenen. De Nest-speaker moet ook qua audiokwaliteit ergens tussen de Nest Mini en Home Max vallen.

Google Nest-speaker
De Google nest-speaker. (Afbeelding: Google)

Verder heeft Google bevestigd dat de Google Home-opvolger ondersteuning aanbiedt voor stereo pairing. Dat houdt in dat je twee Nest-speakers draadloos aan elkaar kunt koppelen en dan kunt genieten van muziek in stereokwaliteit. Dat is ook te zien in de video die Google vrijgegeven heeft. Zo zien we bijvoorbeeld twee versies van de Nest-speaker bij iemand achter de bank staan. Ook komen er verschillende kleurenversies voorbij, waaronder blauw, groen en roze.

Meestal kondigt Google in oktober zijn hardwareplannen aan voor het komende jaar. We verwachten dan ook dat Google dan de speaker helemaal onthuld.

Google

Reageer op artikel:
Google Home is niet meer: nieuwe slimme Nest-speaker in de maak
Sluiten