Google trekt de stekker uit Home Max-speaker (en stopt ’em ook niet terug)

Google heeft bekendgemaakt dat de Google Home Max niet meer geproduceerd wordt en uit de handel gaat. Maar er komen nog wel updates aan. Mocht je thuis dus zo’n grote, slimme speaker hebben staan, geen paniek: Google benadrukt namelijk dat het apparaat in de nabije toekomst gewoon geüpdatet blijft worden.

Dat laat de Amerikaanse zoekmachinegigant weten tegenover The Verge. De Google Home Max is een slimme speaker die hoge kwaliteit (hifi) audio ondersteunt. Dit was één van de eerste slimme speakers die dat kon (een slimme speaker is een speaker met een internetverbinding en in dit geval ook een stemassistent). Destijds waren er al een hoop slimme speakers waarvan de audiokwaliteit niet jé van hét was, maar de Home Max liet zien dat het ook anders kon. Onder meer de Amazon Echo Studio, Apple HomePod en natuurlijk de Google Nest Audio zijn producten die hieruit voortgekomen zijn.

Stekker uit Google Home Max

De Google Home Max is dus uit productie gehaald en is ook niet meer te koop in de Verenigde Staten. Desondanks betekent dat niet dat de ondersteuning in de vorm van updates verdwijnt in de nabije toekomst. Eigenaren hoeven zich nergens zorgen om te maken, benadrukt Google, aangezien er nog steeds ondersteuning zal zijn. Dat betekent beveiligingsupdates, maar gelukkig ook software-updates die nieuwe functies toevoegen. De speaker werd in december 2017 gelanceerd.

Google Home Max
De Google Home Max. (Afbeelding: Google)

Goed alternatief

Officieel werd de Google Home Max overigens nooit in Nederland uitgebracht. Maar dat betekent niet dat je de slimme speaker hier in Europa nooit kon kopen. Verschillende Nederlandse en Duitse webshops hebben de speaker aangeboden, waardoor er ongetwijfeld ook veel Europese gebruikers blij zijn met het nieuws dat de stroom aan updates voorlopig nergens heengaat. Mocht je nog op zoek zijn naar een compacte slimme speaker met ondersteuning voor audio in hoge kwaliteit, dan kun je nu de Nest Audio overwegen. Die bevat namelijk software die de muziekweergave optimaliseert, evenals een 75mm woofer en 19mm tweeter.

The Verge

Reageer op artikel:
Google trekt de stekker uit Home Max-speaker (en stopt ’em ook niet terug)
Sluiten