Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 25 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Google Home krijgt nog een broertje, maar nu met display

Google lijkt op alle fronten Amazon’s Echo te willen beconcurreren. Eerder onthulde het bedrijf de Google Home Mini als antwoord op de Echo Dot. Het lijkt er nu op dat Google ook komt met een Home versie met een display, om het op te nemen tegen de Amazon Echo Show.

Code Google app verklapt bestaan nieuwe Home

Verwijzingen, welke zouden kunnen duiden op een Google Home met display, werden gevonden in de code van de laatste Google app. Er word in de code onder andere verwezen naar de woorden YouTube en browser en het apparaat zelf zou de codenaam Quartz hebben. Uiteraard is dit zeer ontvlambare brandstof voor allerlei geruchten over de mogelijke functionaliteit van het apparaat.

Google Home MAX
Google Home Mini, Google Home, Google Home Max (Afbeelding: Google)

Quartz helpt met koken en de weg vinden

In de code zijn wel wat aanwijzingen gevonden over wat het apparaat mogelijk zal gaan doen. Zo zou het je helpen met koken door ingrediënten te laten zien, je zou YouTube video’s kunnen bekijken, timers instellen, het weer bekijken, Google Maps gebruiken en ook een fotogallerij komt in de code voorbij.

Hierna een mini Google Home met display?

Amazon heeft al een speaker met een display, genaamd Echo Show. Deze komt met een 7 inch scherm. Daarnaast heeft het bedrijf onlangs nog een Echo versie met een scherm onthuld. Deze gaat onder de naam Echo Spot en komt met een rond 2.5 inch display. Als Google inderdaad met binnenkort een display Home komt, zal dat waarschijnlijk zijn om te concurreren tegen de Echo Show. Maar niemand zal raar opkijken, wanneer er vervolgens ook een kleinere versie aan wordt gekondigd om ook meteen Spot uit de schijnwerpers te halen.

Echo Show
Echo Show

Google zit Amazon dwars met YouTube

De laatste tijd heeft Amazon sowieso wel wat te voorduren van Google. In eerste instantie ondersteunde de Echo Show ook Youtube. Amazon weigerde echter gebruikers de optie te geven om autoplay te gebruiken of om YouTube kanalen te volgen. Als antwoord daarop besloot Google vorige maand dat Echo Show dan maar geen Youtube meer mocht gebruiken.

Naast de Google Home Mini, werd niet al te lang geleden ook de Google Home Max onthuld. Deze is meer voor het zwaardere geschut bedoeld en zou het moeten gaan opnemen tegen Apple’s HomePod en de speakers van Sonos.

Via: Android Police

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Home krijgt nog een broertje, maar nu met display
Sluiten