Ilona Braam
Ilona Braam Home 4 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Google Home Mini en Google Home Max: slimme assistent en high-end audio

Vandaag is een grote dag voor Google fans. Het is namelijk eindelijk tijd voor het langverwachte persevenement en Google heeft een hele reeks aan belangrijke onthullingen te doen. Uiteraard hoort daar iets nieuws met betrekking tot Google Home bij. En Google stelt niet teleur. Uit eerdere geruchten wisten we dat er waarschijnlijk een mini Home speaker zou komen. Deze komt er inderdaad, maar naast de Home Mini komt het bedrijf ook nog met reuzen versie: de Google Home Max.

Home Mini neemt het op tegen Amazon’s Echo Dot

Net zoals de Echo Dot, is de Home Mini een meer uitgeklede versie van de originele slimme speaker. De bedoeling van de Mini is om Google’s ultieme plan om de slimme Google Assistant overal te verspreiden verder op weg te helpen. Je kunt het apparaat zien als een soort verlengen van Google Home, zodat je in elke kamer tegen Google’s assistent kunt praten en een overzicht kunt krijgen van bijvoorbeeld het nieuws en je agenda. Verder kun je de mini speaker gebruiken om al je Google-connected apparaten te besturen. Alle speakers met een ingebouwde Chromecast zullen daarnaast ook nog draadloos worden verbonden aan het kleine apparaatje.

Google Home Mini

De Home Mini is al een tijdje het onderwerp van verschillende geruchten en dook gisteren (waarschijnlijk) per ongeluk op bij de Walmart website met een prijskaartje van omgerekend 41,66 euro. Hij zal vanaf 19 oktober beschikbaar zijn in de kleuren grijs, zwart en rood.

Tegen Apple’s HomePod wordt Home Max ingezet

Waarom alleen kleiner gaan als het ook groter kan? Google lijkt alle concurrentie meteen te willen aanpakken en nu de Home Mini zich bezighoudt met de Echo Dot, moest er natuurlijk ook nog een apparaat komen als antwoordt op de HomePod en Sonos speakers. Dat antwoord is Google Home Max, wat een slimme stereo speaker is met Google Assistant.

Google Home Max

De Max is uitgerust met twee 4.5 inch woofers,welke samen met de tweeters bedekt worden door de bekende speaker stof. Door de verre veld microfoons hoort de speaker je opdrachten zelfs wanneer je muziek aan het afspelen bent. Net zoals de HomePod is de Max uitgerust met machine learning technologie, om zichzelf te kunnen afstemmen afhankelijk van de kamer en het soort geluid. De zogenaamde Smart Sound feature zou je altijd de beste kwaliteit muziek, podcasts en zelfs telefoontjes leveren. Als je aan het stofzuigen bent kan hij ook automatisch je muziek harder afspelen, zodat je nog iets kunt horen. Als het goed is kunnen we de Google Home Max in december verwachten voor zo’n 340 euro.

Met de kleinere en grotere broer van Google Home zet de techbedrijf zich zo breed mogelijk in om voor elke wens een passend antwoord te hebben. Het bedrijf Ninety7 helpt mee met het verspreiden van de Google Assistant, door je Google Home speaker eindelijk draadloos te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Home Mini en Google Home Max: slimme assistent en high-end audio
Sluiten