Mark Hofman
Mark Hofman Tech 9 okt 2018

Google Home officieel naar Nederland (incl. Philips Hue pakket)

Gister konden we je vertellen dat Google Home vanaf 24 oktober beschikbaar is in Nederland. Echter kwam dit nieuws van verschillende bronnen, maar is het vanmorgen bevestigd door Google. Daarmee is ook duidelijk geworden dat de Google Home Max niet zal verschijnen, maar Philips Hue ondersteuning wel aanwezig is. 

Google Home (Mini) vanaf 24 oktober beschikbaar

Dat Google Home naar Nederland zou komen wisten wel al, maar nu is het ook echt officieel bevestigd door Google. Vanaf 24 oktober is het mogelijk om de Home en Home Mini te bestellen. Hieruit wordt duidelijk dat de grotere Google Home Max niet naar ons land komt. Althans, voorlopig niet. Waar de slimme assistent in Amerika al werkte met apparaten als Philips Hue, is ook dit vanmorgen bevestigd. Hierdoor is het mogelijk om je lichten in huis aan te zetten, en in te stellen, met je stem.

Het bedienen van je Chromecast, aanvullen van je agenda of het zoeken van het web is allemaal mogelijk met de slimme Google Assistent. Sinds 2016 is het apparaat in Amerika en in het engels beschikbaar. Vanaf 24 oktober kan je de Google Home in huis hebben met volledige Nederlandse ondersteuning. Het apparaat komt in twee varianten: de normale Google Home en de kleinere Google Home Mini. Door de grootte van de laatste versie past hij overal in je huis en is, met een prijs van €59, de goedkoopste optie. Wil je meer geluidskwaliteit en beschikken over een touchpad? Dan moet je gaan voor de grotere Google Home, welke voor €149 aan te schaffen is.

Google Assistant

Google Home x Philips Hue

Zoals eerder vermeld krijgt de Home, net als de Amerikaanse versie, Philips Hue ondersteuning. Dit wordt vanmorgen ook bekend gemaakt. Door de ondersteuning is het mogelijk om je lichten niet alleen in en uit te schakelen, maar ook om ze te dimmen of in te stellen op de kleuren waarmee je de ideale sfeer creëert. Begint het wel heel gezellig te worden tijdens je romantische diner? Een simpele “Hey Google, dim de lichten met 20%” zorgt ervoor dat de kamer zich aanpast op de spanning. Voetbalwedstrijd aan het kijken? Vraag aan Google of de woonkamer verlicht kan worden, in bijvoorbeeld rood, om de sfeer compleet te maken.

Om deze samenwerking te vieren is het nu mogelijk om Google Home, inclusief Philips Hue, in een voordeel bundel te kopen. Voor €189 heb je niet alleen de Home Mini, maar ben je ook voorzien van 3 kleurlampen en een dimmer switch. Hierdoor is de eerste stap richting je smart home al flink gezet.

Vanavond is het Google Pixel Event en ben je benieuwd wat we daar van kunnen verwachten? Dan moet je dit artikel zeker lezen!

Reageer op artikel:
Google Home officieel naar Nederland (incl. Philips Hue pakket)
Sluiten