Google Home: onbekende, maar handige functies

De Google Home is een slimme all-rounder voor in huis. Of je nu radio wil luisteren, een feitje wil opzoeken of lekker wil kokkerellen: de Google Home helpt je. Het witte apparaatje kan meer dan we ons kunnen voorstellen. En daarom drie praktische features waarvan jij waarschijnlijk niet wist dat hij het kon.

Netflix bedienen

Niet meer hoeven op te staan omdat de afstandbediening naar een andere dimensie is verdwenen? Met de Google Home kan dat. Zonder ook maar iets met je vingers te hoeven doen, kan je je favoriete serie afspelen of de film op pauze zetten.

Logo Netflix streamingdienst
Het logo van Netflix (Afbeelding: Netflix)

Om de Google Home in een afstandsbediening te veranderen, moet je eerst de Home app openen. Selecteer daar het menupictogram, waar een poppetje in een cirkel staat. Klik dan vervolgens op ‘Meer instellingen’. Selecteer hierna het tabblad ‘Services’. Kies dan ‘Video’s en foto’s’ en zoek Netflix op. Tik tot slot ‘Linken’ en je Google Home is dan aan je Netflix-app gekoppeld.

In slaap vallen met regengeluiden

Hoewel het heien bij mij in de straat me altijd wakker maakt, zijn natuurgeluiden bij mij favoriet om mee in slaap te vallen. Ook de Google Home kan het geluid van bijvoorbeeld regen nabootsen.

Dat doet je door simpelweg “Hey Google, play the sound of rain” te zeggen. Na een tijdje, en hopelijk als je al slaapt, stopt hij vanzelf. Mocht je zeker weten dat het witte apparaatje stil is na een bepaalde tijd, dan kan je ook een sleep timer instellen.

google home
Google Home-speaker. (Afbeelding: Google)

Google Home als talenknobbel

Wil jij een nieuwe taal leren, zonder je daarbij aan de Google Home te storen? Stel dan meerdere talen in op het slimme apparaat. Zo kan je wanneer je wilt je Engels, Frans of Japans opkrikken, maar ook lekker Nederlands praten wanneer jij dat wil.

Om een nieuwe taal toe te voegen, moet je de Home app te openen. Ga naar Instellingen en druk op ‘Meer instellingen’. Ga dan naar ‘Assistent’, vervolgens naar ‘Talen’ en tot slot ‘Voeg een taal toe’. Daar kan je uiteindelijk jouw taal kiezen die je will bijspijkeren. Wat je helaas niet kan doen, is meerdere talen in een zin spreken. Ganz jammer.

Voor 99 euro is het slimme apparaat al beschikbaar. Heb jij hem al in huis?

Reageer op artikel:
Google Home: onbekende, maar handige functies
Sluiten