Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 29 mei 2018

Google Home voor het eerst populairder dan Amazon Echo

Amazon is jarenlang heer en meester geweest in slimme speakerland met zijn Echo speakers. Hoewel de Google Home steeds meer aan populariteit won, bleef het braaf op de tweede plek. Daar is, helaas voor Amazon, dit jaar voor het eerst verandering in gekomen. Volgens een rapport van Canalys zou het Google eindelijk gelukt zijn om meer slimme speakers te verschepen dan Amazon.

Meer speakers en betere assistent

Google zet zich al een tijdje in om de verkoop van zijn Google Home speakers een boost te geven. Eind vorig jaar kregen we er een Google Home Mini bij om te concurreren tegen de Echo Dot en kwam er ook meteen een grotere Google Home Max als tegenstander van Apple’s HomePod. Daarnaast is er ook druk gewerkt aan de features van Google Assistant en wordt de slimme assistent inmiddels door meer dan 5.000 apparaten ondersteund.

Google Home

Zeven miljoen meer verscheepte Google Home speakers

Dit alles lijkt inderdaad te hebben geholpen en volgens de cijfers van Canalys zouden er in het eerste kwartaal van 2018 3,2 miljoen Google Home speakers zijn verscheept, tegenover “maar” 2,5 miljoen verscheepte Echo apparaten. Volgens Canalys analist Ben Stanton heeft de Google Home verschillende voordelen ten opzichte van de Echo, maar de grootste zou hem in de verkoopkanalen zitten.

Google Home Mini

Google wordt voorgetrokken

Verkopers zouden namelijk de neiging hebben om de Google Home prioriteit te geven over de Echo. Dat heeft niet zozeer met de speaker zelf te maken, maar met zijn maker. Amazon is namelijk een directe concurrent en het verkopen van de speaker is eigenlijk het verdienen van geld voor een andere winkel.

Amazon blijft echter niet stil zitten en blijft net als Google ook hard werken aan zijn speakers en virtuele assistent Alexa. Het is voorlopig ook nog wel zo dat Alexa een stuk meer skills heeft dan Google Assistant en tegenwoordig kan Amazon’s slimme assistent zelfs je kinderen bezig houden met Duplo blokjes.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Google Home voor het eerst populairder dan Amazon Echo
Sluiten