Kiara Angelino
Kiara Angelino Google 6 feb 2017

Okay, Google: tv-reclame activeert (per ongeluk) duizenden Google Home-speakers

Vannacht was het zo ver: de Super Bowl. Zeker in de Verenigde Staten hét evenement van het jaar. Traditiegetrouw neemt deze American Football-wedstrijd vrijwel elke Amerikaanse televisie in bezit. Schakel je niet in voor de wedstrijd zelf, dan is het wel voor de reclames. Dit jaar zorgde de Google Home-reclame voor iets héél bijzonders…

Stel je voor: je zit met je familie de Super Bowl te kijken. De reclame begint en vervolgens hoor je plots je Google Home-speaker tegen je te praten. Okay, Google? Nee, niet okay! En toch was dit precies het geval in Amerikaanse woonkamers, tijdens de strijd tussen de New England Patriots en de Atlanta Falcons. Voor de duidelijkheid, het ging over deze reclame:

Een bewussie?

Misschien doet Google het bewust, misschien niet. Feit is dat door heel Amerika Google Home-speakers aanschoten tijdens het horen van de reclame. De speakers reageerden op wat er in de reclame werd gezet. Veel gebruikers gaven aan dat-ie terug probeerde te praten tijdens de reclame, maar echt lukken deed dat niet. Waarom, dat kon-ie dan weer níet vertellen.

Google Home

Google Home: op elke vraag een antwoord

De Home is een nieuwe ‘personal assistent’ die altijd voor je klaarstaat. Kom je thuis van een lange dag werken, hoef je alleen even Google Home te begroeten en het apparaat staat voor je klaar. Zo kan de Google Home de lampen aanzetten, een nummer opzetten en vertellen welke afspraken jij morgen hebt. Niets zo fijn als een assistent die na een lange dag alles voor je doet.

Toekomstmuziek? Echt niet. Nog nooit kwam een TV-reclame je huiskamer zó binnen! Okay Google, kan de Google Home nu snel in Nederland op de markt komen? Please?! Of bestel via deze weg een product dat alleen nog in Amerika wordt geleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Okay, Google: tv-reclame activeert (per ongeluk) duizenden Google Home-speakers
Sluiten