Vijf redenen om (niet) Google Home te kopen

Ilona Braam 12 jan 2018 Home

Google Home is de slimme speaker van Google om al je smarthome apparaten via spraakopdrachten te kunnen besturen. Google’s speaker is één van de grote concurrenten van Amazon’s Echo speakers. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor Google Home te gaan.

Antwoord op alle vragen

Een groot voordeel van Google Home is dat het apparaat toegang heeft tot Google’s zogenaamde Knowledge Graph. Dit systeem zit vol met data en feiten over mensen, plaatsen en dingen. Dat maakt het apparaat zo’n beetje tot de beste speaker om al je brandende vragen te kunnen beantwoorden.

Google Home

Google Home kan vervolgvragen aan

Een ander voordeel aan de speaker ten opzichte van sommige andere slimme speakers is dat hij komt met Google Assistant, en deze virtuele assistent is in staat om vervolgvragen te beantwoorden. Hierdoor voelt het meer aan alsof je echt een gesprek met je speaker kunt voeren. Als je bijvoorbeeld vraagt waar in de buurt de beste ijssalon is en vervolgens vraagt of ze daar ook ijs hebben van witte chocolade, hoef je bij je tweede vraag niet weer aan te geven om welke ijssalon het gaat.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

vraagteken

Chromecast integratie

Een ander groot voordeel aan Google Home is dat hij komt met een ingebouwde Chromecast. Hiermee kun je bijvoorbeeld YouTube filmpjes  of Netflix series casten op je televisie en ze in het groot bekijken. Ook kun je Google Play Music en YouTube muziek door je speakers laten knallen. Amazon had vorig jaar wat problemen met Google, waardoor Youtube op een gegeven moment niet meer beschikbaar was. Dat zou echter weer omgedraaid worden, maar er is geen garantie dat Youtube op een gegeven moment niet weer verdwijnt van de Echo speakers.

LOFT batterij accessoire voor Google Home

Minder skills dan Amazon Echo

Natuurlijk heeft elk apparaat ook weer zijn eigen nadelen. Een nadeel aan de Home is dat het niet evenveel skills heeft als de Amazon Echo speakers. Hoewel Google Home uitgerust is met behoorlijk wat skills, zou je bij de Echo dus nog net waar meer kunnen.

Google Home Mini, Google home, Google Home Max

Minder apparaten van derden ondersteund

Een ander nadeel van Google Home ten opzichte van een Echo is dat er minder smarthome apparaten van derden ondersteund worden. Als je van plan bent om Google’s speaker te kopen, moet je dus even goed kijken wat je er allemaal op kunt aansluiten en of je huidige apparaten hieraan mee kunnen doen.

Hoewel Google Home in principe bedoeld is voor alle leeftijden, kunnen oudere mensen soms nog wat onwennig zijn met de speaker. In dit filmpje is te zien hoe de speaker een oudere vrouw de stuipen op het lijf jaagt.

Reageer op artikel:
Vijf redenen om (niet) Google Home te kopen
Sluiten