Ilona Braam
Ilona Braam Home 29 jun 2017

Google Home weet veel vaker raad met je vragen dan Alexa

Op het moment is er een opmars van de slimme speakers gaande. Na de intrede van Apple in de speaker arena met de HomePod, lijkt nu elk “respectabel” bedrijf er één te hebben. Voor zover dat kan op dit relatief nieuwe gebied, zijn Google Home en Amazon Echo de twee veteranen onder de slimme speakers. Maar welke van de twee kan je ook daadwerkelijk helpen wanneer je een vraag hebt?

Google Home vs. Amazon Echo in een 3000 vragen quiz

Dat is precies wat 360i uit New York ook wilde weten. Het bedrijf ontwikkelde speciale software om te analyseren hoe goed je met de speakers kunt communiceren. Om tot een conclusie te komen kregen beide apparaten maar liefst 3000 vragen voor de kiezen.

Alexa voor shoppen, Google Home voor andere vragen

Aan het einde van de vragenronde bleek dat de Amazon Echo assistent Alexa het erg goed deed met het zoeken naar bepaalde producten om te kopen. Uiteindelijk bleek Google Home’s Assistant echter de algehele winnaar wanneer gekeken werd naar alle vragen. Met de jarenlange ervaring van het bedrijf met online zoeken had Google Assistant toch een streepje voor. Het is zelfs zo dat je met Google Home zes keer meer kans zou hebben om je vraag beantwoord te krijgen dan met Amazon’s Alexa.

Google Home

Resultaten niet in lijn met omzetcijfers

Het resultaat van de test is enigszins verrassend, aangezien de Amazon Echo op het moment goed is voor 70% van de markt. Daarnaast zou, volgens een projectie van RBC Capital Markets, Amazon tegen 2020 een indrukwekkende 10 miljard dollar aan omzet genereren dankzij Alexa.

In de tussentijd zijn deze cijfers Samsung natuurlijk ook niet ontgaan en het bedrijf bereid zich voor op de strijd der virtuele assistenten. Dit jaar zagen we de geboorte van Bixby op de Galaxy S8 toestellen. Het is echter zeker niet de bedoeling dat Bixby alleen zijn intrek zal doen in een paar smartphones. Brengt Samsung’s assistent binnenkort de strijd naar smart homes om het op te nemen tegen Alexa en Google Assistant?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Home weet veel vaker raad met je vragen dan Alexa
Sluiten