Google Home introduceert Xbox-ondersteuning voor handige functionaliteit

Tech Wesley Akkerman 16 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Xbox en Google Home zijn geen vreemde bedpartners. De bedrijven achter de producten werkten eerder al samen aan Google Assistent-ondersteuning. Daardoor kun je je Xbox aanzetten middels een stemcommando. En nee, je hebt daar geen dure, onnodige camera voor nodig. Nu gaan de bedrijven een stapje verder.

De samenwerking zien we in de vorm van de Google Home-afstandsbediening. Die remote was al beschikbaar voor Android TV- en Google TV-apparaten. Daarmee kun je je smart-tv of mediaspeler bedienen, zonder een fysieke afstandsbediening. Wel zo handig, als je net zit en de afstandsbediening te ver weg ligt.

Google Home en Xbox

Die afstandsbediening werkt nu dus ook voor Xbox-apparaten. Met de digitale remote schakel je de Xbox in en uit, kun je een pagina terug, naar home en het volume beheren. Ook tref je er allerlei knoppen aan voor mediabediening, zoals afspelen en pauzeren. Wel handig wanneer je je Xbox als full-fledged mediaspeler gebruikt.

Google Home Xbox
Xbox-remote binnen Google Home (Afbeelding: Xbox)

Verder is het mogelijk het geluid helemaal uit te schakelen (en ook weer in te schakelen) en een gameclip op te nemen. Nee, je kunt er niet mee gamen, maar wie weet komt dat nog in de toekomst. Touchscreenbediening voor Xbox-games is immers beschikbaar op smartphones wanneer je via Game Pass gamet.

Xbox in de app opsporen

Het kan zijn dat je je Xbox nog niet in de Google Home-app ziet staan. Dan moet je even de app openen en het scherm naar beneden trekken om de boel te verversen. Dit kun je ook doen wanneer je Xbox al wel in de app staat, omdat je in 2019 Google Assistent-ondersteuning toevoegde. Het proberen waard, dus.

Verder introduceert Xbox nog een aantal andere functies. Je kunt bijvoorbeeld game art instellen of verbergen op je achtergrond. Ook kun je de Xbox zo instellen dat die alleen dingen updatet in de slaapstand, wanneer er groene energie beschikbaar is (maar dat kan niet overal). Tot slot is er nu een energiebesparende modus, die net even anders werkt dan de traditionele slaapmodus. De nieuwe variant is namelijk bijna twintig keer zuiniger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Xbox

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen