Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Uncategorized 7 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Google wijst op veiligheidsrisico’s van Huawei-ban

Als de Verenigde Staten door blijven gaan met het dwarszitten van Huawei dan zou dit gevolgen kunnen hebben voor de nationale veiligheid. Althans, volgens Google. Dit zou te maken hebben met het alternatieve besturingssysteem waar Huawei mee gaat komen.

Google vreest nationale veiligheid

Zoals jullie misschien wel meegekregen hebben ligt Amerika al een tijdje in de clinch met Huawei. Het is zo erg opgelopen dat het Chinese bedrijf op een zwarte lijst is gezet.

Daarnaast komen de smartphones van Huawei na 19 augustus niet meer in aanmerking voor de nieuwste versie van Android. Dit omdat het populaire besturingssysteem in handen is van Google, een bedrijf dat in de Verenigde Staten gevestigd is.

Eigen besturingssysteem

Het Chinese bedrijf geeft nu aan met een eigen besturingssysteem te willen komen. Dit is volgens Google echter een potentiële bedreiging voor de nationale veiligheid. De internetgigant geeft hiervoor als reden dat dit eigen systeem vermoedelijk erg makkelijk te hacken zal zijn. Vandaar dat het bedrijf erop aandringt om de Huawei-ban op te heffen.

Huawei Android

In eerste instantie klinkt het nogal vergezocht en lijkt het erop dat Google dit alleen zegt om Huawei als klant te kunnen blijven houden. Toch is het eigenlijk nog niet zo gek.

Stel, Huawei komt met een eigen variant van Android. De kans dat dit systeem niet zo goed beveiligd zal zijn is vrij groot, gezien er geen bescherming zal zijn van Google Play Protect. Toch vermoeden we dat Huawei’s nieuwe toestellen wereldwijd verkocht gaan worden.

Als er vervolgens iemand vanuit de VS nietsvermoedend gevoelige informatie naar iemand stuurt die zo’n onbeveiligde smartphone heeft, dan is de kans groot dat dit uitlekt. Ook dit klinkt misschien nog een beetje overdreven, maar het bedrijf heeft ergens een punt. Als Huawei geen zaken meer met de Verenigde Staten mag doen dan kan dat voor veel partijen negatieve gevolgen hebben.

Lees hier meer over de strijd tussen Huawei en de Verenigde Staten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google wijst op veiligheidsrisico’s van Huawei-ban
Sluiten