Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 8 mei 2019

Google I/O 2019: dit waren de 5 grootste aankondigingen

Gisteravond trapte Google het I/O event af met een eigen keynote. De producent van onder andere Assistant, de Pixel smartphones en Android kondigde heel veel nieuwe dingen aan. Dat jij door al het nieuws het overzicht verloren bent snappen wij dus als geen ander. Daarom speciaal voor jou: alle grote aankondigingen van gisteravond op een rij!

Aftrap Google I/O 2019

Van dinsdag 7 mei 2019 tot en met donderdag 9 mei 2019 vindt het Google I/O evenement plaats. Net zoals ieder jaar trapt Google zelf het evenement af met de grootste aankondigingen voor het komende jaar. Waar gaat het bedrijf zich op richten, hoe pakt het dingen aan en welke diensten krijgen een upgrade? Het zijn vragen die gisteravond werden beantwoord. Zo zagen we bijvoorbeeld de komst van een goedkopere Pixel 3 smartphone, nieuwe functies voor Google Maps en kregen we meer informatie over Android Q.

Om jou snel en duidelijk op de hoogte te brengen hebben we de grootste aankondigingen voor je op een rij gezet.

#1 Android Q beta 3 rolt uit

Net als vorig jaar heeft Google de beta van Android uitgebreid. Het langverwachte Android Q is inmiddels toe aan de derde beta en rolt vanaf nu ook een stuk verder uit. Zo het besturingsysteem niet alleen maar op de Pixel toestellen te downloaden, maar ook op maar liefst 15 smartphones van derde partij producenten. Android Q is vanaf nu onder andere beschikbaar op de OnePlus 6T, de Xiaomi Mi 9, Huawei Mate 20 Pro, Asus Zenfone en nog veel meer. Benieuwd welke toestellen dat zijn? Check dan zeker even dit artikel!

Android Q logo Google

Naast het uitrollen zijn onder andere ook Focus Mode, Dark Mode en Smart Reply toegevoegd aan het systeem. Android Q moet voor het einde van 2019 uitgebracht worden door Google. Wanneer dat precies is, is op dit moment nog niet bekend.

#2 De Nest Hub Max

Google kondigde aan dat de Home producten volledig onder de Google Nest lijn gaan vallen. Nieuws dat direct opgevolgd werd door de aankondiging van de gloednieuwe Nest Hub Max. Het apparaat is een ultieme combinatie van de Nest camera, de Google Home Hub en de Google Home Max. Kortom: de Hub Max levert een beveiligingscamera, een smart display en een luidspreker in een compact apparaat. En dat is uniek gezien het feit dat de Home Hub niet over deze combinatie beschikte. De camera in het apparaat is wat dat betreft zeker een vooruitgang.

De Nest Hub Max verschijnt tijdens de zomer van 2019.

#3 Pixel 3a en 3a XL zien daglicht

We schreven er al eerder over, maar Google laat Apple en Samsung zien hoe een Lite-smartphone hoort te zijn. De producent komt met de goedkopere variant van de Pixel 3 en Pixel 3 XL. Google behoudt de kwaliteit van de camera, de behuizing en de software. Daarnaast is het toestel qua specs bijna gelijk aan de normale pixel, al moet het toestel het werk wel met een mindere chip (Snapdragon 670) doen. Het toestel biedt hetzelfde als het vlaggenschip van Google, maar dan wel met een aantal premium-features minder.

Google Pixal 3a XL

Zo zijn de a-toestellen bijvoorbeeld niet voorzien van Wireless Charging, zijn ze niet waterdicht en ontbreekt de wide-angle selfiecamera. Het is simpelweg de kwaliteit van de Pixel 3 (XL), zonder de premium features en voor een prijs van €399.

#4 Chrome feature naar Google Maps

Een van de meest populaire features van Chrome is zonder enige twijfel Incognito Mode. Door het gebruik van de feature surf je anoniem op het web, wat de boel ook direct iets veiliger maakt. Omdat Google wil dat we veilig aan de slag gaan met onze navigatie, komt de feature ook naar Google Maps. Zowel op de app als op de website is het mogelijk om gebruik te maken van de feature. Het resultaat is dat je locatie en activiteit automatisch tussen de drie en achttien maanden na gebruik gewist worden. Gegevens worden dus niet opgeslagen en dat resulteert in meer privacy.

Naast het feit dat Incognito mode te gebruiken is met Google Maps en Chrome, is de feature ook beschikbaar geworden voor YouTube.

#5 Opvouwbare Pixel smartphone

Mario Queiroz, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Pixel smartphones, heeft bevestigd dat de producent bezig is met een opvouwbare Pixel. Volgens de ontwikkelaar zijn de smartphones zeer aantrekkelijk voor gebruikers die een groot scherm willen hebben, maar is dat niet genoeg om gigantische bedragen te vragen van die mensen. Google laat weten dat er dus wel degelijk een opvouwbare Pixel op de markt komt, maar dat het er alle tijd voor neemt. Een duidelijk en goede beslissing gezien het feit dat Samsung met de Galaxy Fold heeft bewezen dat de eerste zijn niet altijd het beste is.

Google

Meer Google?

Google behoort tot de grootste techbedrijven ter wereld. En tech, daar zijn we gek op! Daarom bespreken we in onze podcast WantKast iedere week het laatste, en grootste, nieuws.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

 

Reageer op artikel:
Google I/O 2019: dit waren de 5 grootste aankondigingen
Sluiten