Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Google 27 jan 2019

Puzzel verklapt data Google’s I/O ontwikkelaarsconferentie

Elk jaar wacht de wereld weer vol spanning op wat Google gaat aankondigen tijdens zijn terugkerende I/O ontwikkelaarsconferentie. Tot voor kort was het nog de vraag wanneer deze precies zou gaan plaatsvinden dit jaar, maar door het oplossing van een puzzel wist de Zwitserse ontwikkelaar Till Kottman de wereld te verblijden met de datum: de developer conference gaat van start op 7 mei.

Tweet met mysterieuze hints

De puzzel werd door Google online gezet in een tweet en in een vervolgtweet met de bijbehorende tekst “The keys to de castel are in your hands. Are you on the right path?” werd een video gepost met op het eerste gezicht onsamenhangende beelden en zinnen. Zo is onder andere een zwart/witte progress bar te zien en komen er coördinaten voorbij. Vlak voor het einde zien we de vraag “I hope you understand my trick?” verschijnen en de video eindigt met de elf zinnen van de eerste tweet, die samen een grote hint zouden moeten vormen.

Google I/O van 7 tot 9 mei

Gelukkig wist Kottman de puzzel op te te lossen en deze leidde hem naar een eerdere Google tweet, welke het antwoord had verstopt in JSON code. In de code is in een “alt” tag te lezen “join us for I O 2019 at Shoreline Amphitheatre in mountain View, California on may 7th through 9th.” Het evenement zal dus gaan plaatsvinden in de Shoreline Amphitheatre in California van 7 mei tot 9 mei.

Gelukkig bestaan er mensen die zich geroepen voelen om dit soort puzzels op te lossen, zodat de rest van de mensheid zijn hoofd er niet over hoeft te breken en lekker door kan gaan met bingewatchen tijdens het wachten. Mocht je overigens vaak bingewatchen, hebben we vijf tips voor je om dat optimaal te doen.

The Verge

Reageer op artikel:
Puzzel verklapt data Google’s I/O ontwikkelaarsconferentie
Sluiten