Google I/O gaat niet door: coronavirus wederom de boosdoener

Google last I/O, het grootste jaarlijkse evenement van het bedrijf, af vanwege zorgen rond de uitbraak van het coronavirus.

Google I/O had plaats moeten vinden van 12 tot 14 mei. Het evenement is belangrijk voor ontwikkelaars van het bedrijf. Het is het tweede keer dat Google een evenement binnen korte tijd annuleert. Enkele dagen geleden maakte Google immers ook bekend zijn Cloud Next evenement in San Francisco te verplaatsen naar het internet.

Weloverwogen beslissing rond het coronavirus

“We maken ons zorgen rond de uitbraak van het coronavirus en de ziekte COVID-19,” aldus een woordvoerder van Google. “De adviezen van gezondheidsorganisaties CDC, WHO en onze eigen gezondsheidsadviseurs hebben we in overweging genomen. Daarom hebben we besloten de fysieke vorm van Google I/O, waar mensen elkaar in het echt ontmoeten, te annuleren.”

Op I/O worden altijd grote onthullingen gedaan en presentaties gehouden. Vaak staat daar onder andere het besturingssysteem Android centraal. Ook onthult Google er regelmatig nieuwe hardware, zoals het met de Pixel 3a en de 3a XL afgelopen jaar deed. Tenslotte presenteert het bedrijf uit Mountain View ook de nieuwste updates rond diensten als Google Maps. Vorig jaar werd bekendgemaakt dat Google Incognito naar de navigatiedienst kwam.

nieuwe producten Google I/O 2019
De nieuwe producten bij Google I/O 2019. (Afbeelding: Josh Edelson / AFP)

Hoe gaat Google I/O nu verder?

Google gaat nu op zoek naar het beste alternatief. Het zou kunnen dat I/O net zoals Google’s Cloud Next met livestreams uitgezonden gaat worden. Deelnemers van Google I/O krijgen compensatie voor de gekochte tickets. Ook krijgen zij de garantie om een ticket voor I/O 2021 te kopen. Of ze ook hun reiskosten vergoed krijgen, is nog niet duidelijk. Bij het Cloud Next evenement was dat wel het geval, dat dus ook door het coronavirus werd afgelast.

Het coronavirus raakt techbedrijven wereldwijd. Zo werd het MWC in Barcelona al eerder afgelast. Dat evenement is cruciaal voor de laatste ontwikkelingen rond smartphones. Daarbij verwachten veel techbedrijven, waaronder Apple, een lagere omzet.

 

Reageer op artikel:
Google I/O gaat niet door: coronavirus wederom de boosdoener
Sluiten