Google test iMessage-functie voor sms-opvolger in eigen berichtenapp

De RCS-standaard is misschien niet de iMessage-killer die Android-gebruikers willen zien, maar Google blijft er wel in investeren. Het lijkt een waardige sms-opvolger te worden, die de gedateerde standaard kan vervangen. De berichtenapplicatie van Google krijgt ook meer RCS-functies ondertussen.

Google test nu een functie die we onder meer in iMessage van Apple tegenkomen, schrijft Android Police. Een klein deel van de gebruikers van de berichtenapplicatie van Google kan nu namelijk emojireacties versturen. Enkele gebruikers op Reddit hebben dit nieuws bevestigd: zij kunnen namelijk al een bericht voorzien van zo’n reactie in een RCS-chat. Op de screenshots kun je die functies zien. Op de eerste afbeelding zie je bijvoorbeeld een gegeven reactie op een bericht, terwijl je op de tweede afbeelding het selectiemenu te zien krijgt.

RCS-berichten Google
Reacties op RCS-berichten in Google-berichtendienst. (Afbeelding: Reddit)

Google test iMessage-achtige functie voor RCS-app

Op de bovenstaande screenshot kun je zien dat de gegeven reactie in een kleine cirkel staat, aan de rechterkant van het bericht. Als je zo’n reactie geven wil, dan kun je het bericht in kwestie lang indrukken. Wanneer je dat doet, dan verschijnt er een nieuw menu in beeld. In dat menu worden enkele emojireacties gepresenteerd. We zien er nu zeven staan, maar mogelijk biedt Google straks meerdere opties aan. Het zou ook kunnen dat je het aanbod zelf kunt uitkiezen. Na het kiezen van de emoji, verschijnt de reactie bij iedereen in beeld.

Reacties op RCS-berichten in Google-berichtendienst. (Afbeelding: Reddit)

De gebruikers moeten dan wel beschikken over de berichtenapplicatie van Google. Op andere plekken, zoals de webinterface, of binnen andere apps verschijnen de reacties (nog) niet. Het is momenteel echter niet duidelijk of alle smartphones ook ondersteund worden. De redactie van Android Police heeft enkele smartphones uitgeprobeerd, maar daar verscheen de optie voor emojireacties niet in beeld. Mogelijk heeft dit te maken met enkele eisen waar de telefoons niet aan voldoen, maar daar heeft Google niets over bekendgemaakt.

Android Police

Reageer op artikel:
Google test iMessage-functie voor sms-opvolger in eigen berichtenapp
Sluiten