Google introduceert de nieuwe smartphones Nexus 6P en Nexus 5X, een nieuwe Chromecast en Pixel C

Terwijl iedereen het voornamelijk over de nieuwe iPhone 6s (Plus) van Apple heeft, mogen we de andere tech-giganten uiteraard niet vergeten. Google heeft vanavond ook van zich laten horen en presenteerde de twee nieuwe phones die op Android 6.0 Marshmallow draaien, de Nexus 6P en de Nexus 5X en een nieuwe Chromecast.

Nexus 6P

De Nexus 6P was het eerste toestel dat op het podium werd bekend gemaakt. Ook al hadden alle geruchten de meeste informatie over het toestel al verklapt. De Nexus 6P beschikt over een 5,7-inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Foto’s maak je met de 12,3MP-camera, is filmen in 4K mogelijk en beschikt het toestel over een laser autofocus. De 8MP-camera aan de voorkant is niet onaardig en fotografeer je met een minimaal diafragma van f/2.2. Ook zit er 3GB aan werkgeheugen in de Nexus 6P verwerkt.

Vooral bijzonder aan dit toestel is dat-ie is voorzien van een usb-c-poort. Hierdoor is het mogelijk om het toestel snel op te laden en kun je met de kabel niet meer verkeerd prikken. Tien minuten in de lader zou al voor zeven gebruiksuren moeten zorgen. De metalen behuizing ziet er goed uit, heeft een afmeting van 159,4mm x 77,8mm x 7,3mm en weegt 178 gram. De Nexus 6P is gefabriceerd door Huawei. Vanaf 9 november is het toestel met een opslagruimte van 32GB, 64GB of 128GB te koop. Dit is ook nog uitbreidbaar met een geheugenkaart. De prijs is echter nog onbekend. Waarschijnlijk kost-ie zo’n 649 euro.

Nexus 5X

De Nexus 5X is door LG gefabriceerd. Dit toestel beschikt over een 5,2-inch scherm met een full hd-resolutie. Foto’s maak je met dezelfde 12,3MP-camera met een laser autofocus, maar beschikt dit toestel over een 5MP-camera aan de voorkant. De 12MP-camera beschikt over een kleine pixelgrootte waardoor de kwaliteit van foto’s in het donker worden verbeterd. Verder vind je aan de binnenkant 2GB aan werkgeheugen en een Qualcomm Snapdragon 808-chip terug.

Dit toestel is niet van een metalen behuizing voorzien (147mm xx 72,6mm x 7,9mm en 136 gram), maar wel van Quick Charge en de veelbelovende usb-c-poort. Tien minuten aan de lader moet het toestel al voor veertig procent opladen. Dit toestel is ook vanaf 9 november in Nederland te koop met een opslagruimte van 16GB of 32GB. Deze is echter niet uitbreidbaar. Zowel de Nexus 5X als de Nexus 6P beschikt over een vingerafdrukscanner. De Nexus 5X kost waarschijnlijk 479 euro.

Android 6.0 Marshmallow

Beschik je al over een Nexus-phone? Dan kun je vanaf volgende week je toestel updaten naar het nieuwe Android 6.0 Marshmallow. In ieder geval de originele Nexus 5 en 6.

Nieuwe Chromecast en Chromecast Audio

De originele Chromecast stamt alweer uit 2013. Het apparaat is een stuk goedkoper dan de Apple TV en kun je eenvoudig content van je phone naar de televisie streamen. Wij vinden het een top apparaat. Maar na twee jaar is de Chromecast zeker aan vernieuwing toe en dat vond Google ook.

Google heeft voor de tweede generatie Chromecast voor een ander design gekozen. In plaats van een stick-vormig design is de nieuwe Chromecast cirkelvormig. Ook is-ie in de drie kleuren zwart, roze en geel beschikbaar en wordt 4K ondersteund. De Chromecast is uiteraard krachtiger geworden en zorgt de nieuwe Wifi-chip voor een betere verbinding.

Google waagt ook een nieuwe poging om de muzikale huiskamers te veroveren. Een nieuw apparaat, Chromecast Audio, maakt het mogelijk om muziek naar elke speaker in je huis te streamen. Vanaf de Chrome-browser of Android device. Chromecast Audio moet dan wel via een aux-kabel met de speaker zijn verbonden. Multi-room support is ook mogelijk. Wij zijn benieuwd hoe dit gaat aanslaan. Als het apparaat een goede prijs krijgt dan heeft het zeker potentie.

Over de prijs en beschikbaarheid van de nieuwe Chromecast en Chromecast Audio is nog niets bekend.

Pixel C

Om de aanval op Apple’s iPad Pro en de Surface Pro 3 van Microsoft geopend, met de Pixel C. Een tablet met 10,2-inch scherm en een resolutie van 2560 x 1800 pixels. De tablet draait op Android 6.0 Marshmallow, beschikt over 3GB aan werkgeheugen en een Nvidia Tegra X1 processor. Hierdoor moet je er wel het enige werk mee kunnen verrichten.

De Pixel C is ook van de usb-c-poort voorzien en heeft Google een speciaal toetsenbord ontwikkeld waarmee de tablet in verschillende standen kan worden gezet. Het toetsenbord wordt magnetisch aan de tablet bevestigd en wordt via de tablet van stroom voorzien. In de Verenigde Staten gaat de Pixel C 499 dollar kosten. Over de prijs en beschikbaarheid in Nederland en België is nog geen informatie bekend. Google’s tablet is in ieder geval een stuk goedkoper dan de devices van Apple en Microsoft.

Reageer op artikel:
Google introduceert de nieuwe smartphones Nexus 6P en Nexus 5X, een nieuwe Chromecast en Pixel C
Sluiten