Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Digital 25 sep 2019

Google introduceert Play Pass: app-abonnement voor Android Smartphones

We <3 abonnementen. van een abonnement op de krant, het luisteren muziek via spotify, tot aan streamen films netflix. meeste abonnementen die we nu kennen geven toegang veel content, zodat lekker te kiezen hebben. alleen als apps aankomt is keuze soms beperkt voor wie zich niet scheel wil betalen. daar komt verandering in android-gebruikers. vanaf vandaag biedt google namelijk aan, genaamd play pass. deze service geeft groot aantal games en android smartphones, 1 vaste maandelijkse prijs.

Onbeperkt betaalde apps downloaden met Google Play Pass

Play Pass maakt het mogelijk om voor een vast bedrag per maand een onbeperkt aantal apps en games aan te schaffen, zonder voor ieder afzonderlijk te moeten betalen. Een goede deal voor ons! Maar dit klinkt een klein beetje als een slechte deal voor de app-ontwikkelaars. Zij krijgen hierdoor waarschijnlijk niet meer het volle bedrag voor de download. Hierover zegt Google dat apps via Play Pass snel meer bekendheid kunnen verkrijgen, en het daarom voordelig voor ze is om bij de service te zijn aangesloten. Dit betekent voor de app-ontwikkelaars dat het bedrag dat zij ontvangen afhankelijk is van de tijd die Play Pass-gebruikers besteden in hun app.

Enfin, terug naar het grootste voordeel voor ons als gebruiker. Wanneer je een app downloadt via Play Pass, dan kun je een app betaalde app ‘gratis’ downloaden. Hiermee worden ook de in-app-aankopen gratis en zijn advertenties verwijderd. Dat lees je goed: geen advertenties meer!

De Netflix voor apps

De kans dat je een app wilt downloaden die niet in Play Pass is inbegrepen is klein. Play Pass heeft namelijk honderden apps opgenomen in het pakket die in de Play Store te vinden zijn. Daarnaast zal Google iedere maand meer content aan de service toevoegen. Een soort Netflix voor apps dus. Het abonnement geeft de gebruiker volledige toegang tot de uitgebreide versie van de apps die bij Play Pass zijn aangesloten. Ook is er de mogelijkheid voor families om een abonnement te delen.

Op dit moment is de service alleen beschikbaar in de VS en kost daar 4,99 Dollar per maand. Wanneer we in Nederland gebruik kunnen maken van de service is nog niet bekend, maar de verwachting is dat hij ook snel buiten de VS wordt uitgerold.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google introduceert Play Pass: app-abonnement voor Android Smartphones
Sluiten