Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 21 jun 2019

Google is klaar met tablets en trekt de stekker eruit

Mensen die dit jaar nog een opvolger verwachten van de Google Pixel Slate, komen thuis van een koude kermis. Business Insider en Computer World komen vandaag met het nieuws dat de producent uit Amerika stopt met het bouwen van tablets. De stekker gaat eruit en de twee producten die nog op de planning stonden, zullen het daglicht niet meer vinden. 

Google trekt stekker uit tablet-productie

Google lanceert dit jaar geen opvolger van de Pixel Slate tablet. Dit wordt duidelijk door berichtgeving van Business Insider die een gesprek heeft gehad met een woordvoerder van het bedrijf. De producent gaat Chrome OS richten op traditionele hardware apparaten zoals de Pixelbook. Wie overigens direct in paniek om zich heen kijkt is er wel wat nuance voor de Pixel Slate tablet. Google zal het apparaat namelijk blijven ondersteunen en voorzien van updates. Maar er komt simpelweg gewoon geen Pixel Slate 2.

De woordvoerder van Google zegt in exacte woorden:

“Voor Google’s eigen hardware ontwikkeling zullen we ons focussen op Chrome OS laptops en blijven we de Pixel Slate ondersteunen”

Je kan de komende jaren dus verwachten dat de Slate ondersteuning blijft krijgen voor software en veiligheid updates, maar er komt geen Pixel Slate 2. Dat is wat er gezegd wordt, ook door Google’s hardware business lead Rick Osterloh.


Google was nog bezig met de productie van twee verschillende tablets, maar deze komen dus niet meer uit. Volgens het bedrijf zijn de mensen die aan deze projecten werken verplaatst naar een andere tak van het bedrijf. Het lijkt erop dat die personen inmiddels aan het Pixelbook team zijn toegevoegd.

Reageer op artikel:
Google is klaar met tablets en trekt de stekker eruit
Sluiten