Barry Kraakman
Barry Kraakman Tech 11 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Google Lens nu ook in iOS-app van Google te gebruiken

Google Lens komt, na een uitrol op Android, nu ook naar gebruikers van iOS. Met Google Lens is het mogelijk om informatie van objecten te vergaren door je camera op het object te richten. Vanaf vanochtend is het bedrijf achter de zoekmachine begonnen met een langzame uitrol van de feature.

Google Lens

Nieuw is de functie niet. Op Google’s eigen conference ‘Google I/O’ in 2017 presenteerde het bedrijf dat het aan deze functie werkte. Gebruikers van de app kunnen hun camera op objecten richten. Veel objecten worden dankzij de kunstmatige intelligentie van Google herkend. Informatie hierover verschijnt vervolgens in beeld. Dit kan heel handig zijn wanneer je in het buitenland loopt en geïnteresseerd bent in het achtergrondverhaal van een toeristische trekpleister.

Google Lens

Ook is het mogelijk om contactgegevens of adressen van bijvoorbeeld een visitekaart met Lens te kopiëren. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Na Google Foto’s nu ook in ‘Google’

Het is niet de eerste keer dat iOS-gebruikers van deze functie gebruik kunnen maken. Eerder dit jaar verscheen het al in Google’s Foto-app op iPhone. Vanochtend maakte Google via een tweet echter bekend de functie vanaf vandaag ook voor gebruikers van de app Google wordt uitgerold.

De functie is vanuit de zoekbalk aan te spreken. Waar voorheen alleen een microfoon stond, verschijnt hiernaast een camera. Zodra je op het nieuwe icoon klikt en de app toestemming geeft om gebruik te maken van de lens, is het tijd om de wereld om je heen te gaan ontdekken.

Omdat Google de functie langzaam uitrolt, kan het zijn dat niet iedereen direct gebruik kan maken van deze nieuwe functie. Op het moment van schrijven zien wij de functie nog niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Lens nu ook in iOS-app van Google te gebruiken
Sluiten