Mark Hofman
Mark Hofman Apps 10 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Google Maps voorzien van meest aangevraagde functie tot nu toe

Google voorziet Google Maps, een jaar na aankondiging, dan toch van de meest aangevraagde feature tot nu toe. Het bedrijf rolt nog deze maand de Dark Mode uit.

In september dit jaar werd de donkere modus al getest voor Google Maps, maar deze maand wordt het dan toch echt officieel. Zo maken de mensen van Android Police vandaag bekend.

Google Maps krijgt een Dark Mode

De hype rondom een Dark Mode voor Google Maps duurt nu al ongeveer een jaar. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat de modus erg populair is, maar ook vanwege het feit dat de komst ervan al vorig jaar werd aangekondigd. Zoals gezegd werd in september dan ook een test uitgevoerd, maar het bleef daarna akelig stil. Tot nu.

Een bron van Android Police komt vandaag met bewijs van de komst van de Dark Mode. In Google Maps versie 10.56.1 is de functionaliteit opeens beschikbaar. Naast de bron van de website komen ook een aantal gebruikers op Twitter met het nieuws. Deze mensen hebben allemaal gebruik gemaakt van een APK Mirror. Het gaat dus om een versie van de app die binnenkort uitgerold wordt.

Google Maps Dark Mode
De donkere modus (Afbeelding: Android Police)

In de loop der tijd duiken steeds meer berichten op over de Dark Mode van Google Maps. Dat laat dus zien dat die uitrol inmiddels begonnen is. De mensen van Android Police doen melding van het feit dat Google de update uitsmeert over de maand december. Het kan dus zomaar zijn dat je morgen al gebruik kunt maken, maar het kan ook nog gerust een week of twee duren.

Makkelijker inloggen

Het einde van 2020 is nabij, maar dat wil niet zeggen dat Google stil blijft zitten. Naast de Dark Mode voor Google Maps komt het bedrijf ook met een nieuw functionaliteit voor Chrome. Of althans, zo maakte het afgelopen week bekend.

Benieuwd wat deze nieuwe functionaliteit precies is? Lees dan ook zeker even dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps voorzien van meest aangevraagde functie tot nu toe
Sluiten