Ilona Braam
Ilona Braam Apps 11 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Over een tijdje lopen we rond met Google Maps augmented reality

De laatste tijd lijkt Google extra veel moeite te steken in hun Maps app en zijn er bijvoorbeeld verschillende Waze features in de applicatie verschenen om je onderweg in de auto nog meer te helpen. Maar ook voor mensen die de app al wandelend gebruiken is Google druk bezig geweest. Zo beloofden ze vorig jaar tijdens hun I/O ontwikkelaarsconferentie dat we augmented reality konden verwachten en het lijkt erop dat ze inderdaad hun belofte gaan waarmaken.

Platte Google Maps kaartjes soms onhandig

Op het moment wordt de Google Maps AR-feature namelijk al getest door verschillende mensen. Zo mocht David Pierce van The Wall Street Journal alvast aan de slag met de aankomende feature en zien we in een video hoe de app een stuk handiger wordt als ermee rondloopt. Natuurlijk kun je Maps nu al gebruiken om een bepaalde winkel of een adres te vinden, maar veel mensen blijven het platte kaartje toch onhandig vinden. Aan het begin van de route zie je mensen ook vaak even een rondje maken om de juiste looprichting te vinden.

Google Maps AR Wall Street Journal
Screenshot: Wall Street Journal

Augmented reality aanwijzingen

Daar zou verandering in moeten komen met de AR-feature. Deze gebruikt je achterste camera om je de wereld te laten zien zoals hij is, maar voegt onder ander AR pijltjes toe zodat je precies weet welke kant je op moet lopen. Onderaan het beeld blijf je nog wel het platte kaartje zien en heb je zo ook een algemeen overzicht van waar je heen gaat.

Google Maps AR Wall Street Journal
Screenshot: Wall Street Journal

Geen Pokémon Go taferelen

Maar ervaring leert dat mensen nogal snel vergeten dat er verder nog een wereld om ze heen is afgezien van hun display, wat voor ongelukken kan zorgen. Denk maar bijvoorbeeld aan de vele Pokémon Go spelers die als spelend van kades afliepen of bijna ongelukken veroorzaakten. Google lijkt dit voor te willen zijn en de app zou gebruikers om de zoveel tijd eraan herinneren om hun smartphone weer even omlaag te doen. Mochten gebruikers toch koppig doorgaan, zou het scherm automatisch donker worden. Dit zorgt er tevens ook meteen voor dat je batterij niet te snel leegloopt.

Helaas lijkt het nog even te gaan duren voordat de feature voor iedereen beschikbaar is. Het wordt in ieder geval wel een nuttige toevoeging aan Google Maps en zal het leven van veel mensen een stuk makkelijker maken. Verder is Google ook aan het sleutelen geweest aan hun YouTube app. Onlangs werd YouTube Kids ook in Nederland geïntroduceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Over een tijdje lopen we rond met Google Maps augmented reality
Sluiten