Tegenwoordig stuur je meteen ook berichten in Google Maps

Waar Google Maps begon als een navigatie-app, heeft het inmiddels behoorlijk wat meer features gekregen om je te helpen in het dagelijks leven. Zo vertelt de app je nu realtime waar je trein en bus zijn en kun je natuurlijk al een tijdje zoeken naar restaurantjes of winkels, die bij je in de buurt zijn. Nu is Google begonnen met de uitrol van een nieuwe feature om ook berichten te kunnen sturen. Want als je toch al bedrijven aan het opzoeken bent, kun je even goed meteen met ze babbelen.

Even checken in de chat

Uiteraard wil Google dat je zo lang mogelijk bezig bent met hun app en om dat te bewerkstelligen voegen ze steeds meer features toe, waardoor je Maps voor steeds meer kunt gebruiken. Normaal gesproken kun je het restaurant dat je hebt gevonden bijvoorbeeld bellen om een reservering te maken of bij een winkel navragen of dat ene product nog op voorraad is. Als je geen zin hebt in bellen, wordt het nu dus ook mogelijk om gewoon even een berichtje te sturen.

Google Maps

Messages in Google Maps

Niet alle bedrijven zullen je echter de chat-optie geven en om als bedrijf mee te doen moet je ook aan de slag met de nieuwe Google My Business app. Als een bedrijf open staat voor berichten, zal er een icoontje verschijnen van een berichtje bij het bedrijf in Google Maps en bij Google Search. In de Maps app er dan ook een nieuw “Messages” menu item als je naar links swipet, waar je je berichten kunt terugvinden.

Google Maps
Foto: Google

Google is de laatste tijd goed bezig met het toevoegen van nieuwe features en in juli kreeg ook de desktop versie er eindelijk een ideale feature bij.

BGR

Reageer op artikel:
Tegenwoordig stuur je meteen ook berichten in Google Maps
Sluiten