Verborgen code hint naar ChatGPT-achtige tool voor Google Maps

Apps Mark Hofman 10 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Verborgen code binnen Google Maps lijkt te hinten naar de introductie van een ChatGPT-achtige tool. Iemand interesse in een slimme chatbot voor zijn navigatie-app?

Nadat we vandaag eindelijk kennis konden maken met de Humane AI Pin, is het nu de beurt aan Google Maps om ons te verrassen. In verborgen code is een verwijzing naar een AI-gedreven chatbot te vinden. Maar valt daar op dit moment al iets zinnigs over te zeggen?

Google Maps hint naar ChatGPT-achtige tool

In de meest recente betaversie van Google Maps voor Android weet de redactie van Android Authority verborgen code op te vangen. Daarin wordt meermaals verwezen naar in-app-gesprekken met een chatbot, een beetje zoals we gewend zijn van ChatGPT.

Het probleem is echter wel dat er niet heel veel te halen valt uit deze code. Maar gezien de focus van Google op ChatGPT-achtige tools voor zijn producten, in dit geval Bard genaamd, kunnen we de simpele rekensom wel maken.

Wanneer we de functionaliteit precies kunnen verwachten, welke vorm het aanneemt, wat de bedoeling is en hoe het omgaat met de andere functies van Google Maps weten we natuurlijk nog niet.

Het enige wat we kunnen raden is dat we er, als het al zo duidelijk in de app zit verwerkt, binnenkort meer van kunnen ontdekken, of dat nu officieel is of niet.

Weinig informatie, maar speculeren kan altijd

Bij gebrek aan informatie kunnen we natuurlijk alleen maar speculeren over wat deze ChatGPT-achtige tool voor Google Maps kan betekenen. Het kan te maken hebben met het schrijven van reviews (gezien de verwijzing naar de zin “bedankt voor je medewerking” in de code).

Zo zou het kunnen zijn dat de ChatGPT-achtige tool je, nadat je bij een plek bent geweest, vraagt wat je ervaring op de desbetreffende plek was. Of het vertelt je juist vooraf hoe je er het beste kunt komen.

Ingestelde emoji's op Google Maps op Android
Een beter overzicht van je favoriete plekjes. (Afbeelding: Sabine Schults)

Er zijn wat functies die Bard, het ChatGPT-alternatief, je nu al geeft in Google Maps. Maar de kans dat de navigatie-app er nog meer op gaat leunen, lijkt ons groot.

De tijd zal het leren.

Hoe een verborgen instelling apps van je iPhone verwijdert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen