Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 1 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Maps eindelijk voorzien van deze populaire Chrome functie

Google kondigde in mei de Incognito Mode aan voor Google Maps. Nu, vier maanden later, wordt de functie ook daadwerkelijk uitgerold naar alle Android-apparaten.

Dit is te lezen op de supportpagina van Google. De functie wordt vanaf vandaag uitgerold en zal de komende dagen voor alle Android-gebruikers beschikbaar zijn.

Incognito Mode voor Google Maps nu beschikbaar op Android

Google Maps is haast niet meer weg te denken van onze browser. We gebruiken het om locaties op te zoeken die we niet kennen, of om routes te berekenen en ons te navigeren. Andersom vinden we het niet altijd fijn als Google precies weet welke locaties we opzoeken. Daarom is de Incognito Mode de nieuwste toevoeging voor Maps. Deze modus houdt in dat je zoekresultaten niet in je zoekgeschiedenis worden opgenomen. Zo werkt de incognito modus voor de zoekmachine, en nu dus ook voor Google Maps.

Google Maps
Bron: Unsplash / NESA by Makers (Afbeelding: Unsplash / NESA by Makers)

Daarnaast betekent het gebruik van de Incognito Mode voor Maps dat persoonlijke data niet wordt gebruikt om Maps te personaliseren. Je locatiegeschiedenis en gedeelde locatie worden ook niet ge-updated.

Wat niet verandert wanneer je de modus inschakelt is hoe je zoekactiviteit wordt opgeslagen door je internetprovider, apps, spraakbesturing, en andere services van Google.

Zo schakel je de modus in

Het inschakelen van de modus is simpel: tap op je profiel foto in de Google Maps-app en selecteer daar deze instelling. Het kan zijn dat je de optie nog niet kunt kiezen, maar dan zal hij de komende dagen wel beschikbaar zijn.

Google Maps voor Android
(Bron: ANP / Henry Perks) (Afbeelding: ANP / Henry Perks)

Let op: je bent nog steeds niet volledig onzichtbaar online

Google heeft uiteraard nog wel je geografische locatie nodig om je op de kaart te plaatsen. De Incognito Modus maakt je dus niet onzichtbaar op Maps. Het zorgt er alleen voor dat je niet getrackt kunt worden via Maps. Denk er ook aan dat als je andere apps op Android gebruikt die je locatie data vragen, die data als nog bij Google terecht komt. De Incognito Modus voor Maps is dus geen complete onzichtbaarheidsmantel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps eindelijk voorzien van deze populaire Chrome functie
Sluiten