Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 19 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Maps helpt je bij het zoeken van deelfietsen in grote wereldsteden

Het delen van fietsen – ook wel bekend als bikesharing of een swapfiets – is populairder dan ooit. Dit komt waarschijnlijk omdat het niet alleen geld bespaart, maar ook enorm handig is. Het is alleen soms een uitdaging om een goede aanbieder van uitleenbare tweewielers te vinden. Gelukkig kan Google Maps je vanaf nu helpen met het vinden van een geschikte plek om een fiets te vinden.

Google Maps wordt voorzien van informatie over deelfietsen

Deelfietsen is voor veel mensen een uitkomst. Zowel toeristen als locals krijgen hiermee de mogelijkheid om zich snel door de stad te verplaatsen op een manier die goedkoper en milieuvriendelijker is dan een auto, maar meer vrijheid biedt dan het openbaar vervoer. Vandaar dat Google het gebruikers makkelijker gaat maken om beschikbare fietsen te vinden.

Een nieuwe functie zorgt er in bepaalde steden namelijk voor dat mensen die Google Maps gebruiken kunnen zien waar het dichtstbijzijnde deelfiets punt is en of daar fietsen beschikbaar zijn. Daarnaast wordt er ook vertelt of er ruimte is om een gebruikte fiets te stallen.

Er wordt voor deze feature samengewerkt met softwarebedrijf Ito World, dat Google van de meest recente deelfietsen informatie voorziet. De functie is momenteel beschikbaar in steden als Rio de Janeiro, Dublin, New York City, Brussels, Chicago, Warsaw, Barcelona en San Francisco. Of Nederlandse steden er binnenkort ook gebruik van kunnen maken is nog niet bekend. Al zou dat eigenlijk wel moeten, aangezien Nederland natuurlijk een echt fietsland is.

Google Maps voor iOS

Zitplaatsen in de trein

Het is niet voor het eerst dat Google dergelijke informatie aanbiedt. Zo kunnen gebruikers al een tijdje de trein- of bustijden checken vanuit de app. Daarnaast is het sinds kort ook mogelijk om te zien hoe druk het op een bepaalde lijn is en of er veel kans is op een zitplaats.

Meer omtrent Google Maps lees je in ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps helpt je bij het zoeken van deelfietsen in grote wereldsteden
Sluiten