Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 18 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Google Maps is nu nog beter voor elektrische auto’s, maar…

Als je een elektrische auto hebt, geef je wellicht de voorkeur aan andere apps dan Google Maps. Toch kan er nu een reden zijn om over te stappen, want er komen nieuwe functies aan die heel handig zijn als EV-bezitter in de app voor Android Auto.

Google Maps is niet de beste navigatie-app als je een elektrische auto hebt. Misschien kies je nu nog voor Chargemap, aangezien die net wat uitgebreider is als je een EV hebt. Google Maps doet je nu twijfelen.

Google Maps voor de elektrische auto

Google Maps had voorheen wel een aantal functies voor elektrische auto’s, maar was veel meer gericht op benzineauto’s. Zo zag je vooral tankstations. In plaats daarvan zie je na de nieuwste updates vooral oplaadpunten als je je auto als EV hebt ingesteld in de app.

Daarnaast zijn de categorieën ook onder handen genomen. Deze zijn te zien onder de zoekbalk. Je ziet nu eerder een snelkoppeling voor elektrisch laden, terwijl dat bij de vorige versie nog niet zo was. Deze was wat beter verborgen en je had er een kleine speurtocht voor nodig.

Als je op Meer drukt, zie je aanzienlijk meer categorieën in Google Maps. Onder Voorzieningen is ook Opladen van voertuigen te vinden. In die optie kun je verschillende filters aanzetten. Zo kun je zoeken op jouw type stekker of de oplaadsnelheid. Ook kun je makkelijk sorteren op afstand.

Nadeel

Toch is er wel een nadeel aan de nieuwe update. De wijziging lijkt nu nog exclusief te zijn voor de Android Auto-versie van Google Maps. Het zoeken naar oplaadpunten kan nu ook gewoon in de reguliere versie, maar de snelkoppeling is, zoals je ziet, wat lastiger te vinden.

Android Auto
Android vanaf nu ook in je auto! (Afbeelding: Google / Bewerking: WANT)

Het maakt Google Maps in de auto net wat handiger, maar het heeft nog een lange weg te gaan. Vaak zijn de ingebouwde navigatiesystemen in auto’s gewoon beter. Die kennen de status van je auto en kunnen daardoor beter bepalen wanneer je moet opladen. Hopelijk kan Google hier later een speciale koppeling voor maken.

Hoe je binnenkort met Android Auto alles in jouw huis bestuurt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!