Google Maps krijgt eindelijk de feature waar automobilisten van dromen

Apps Wesley Akkerman 23 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De populaire kaartenapplicatie Google Maps kan straks waarschijnlijk laten zien hoeveel tolheffing je moet betalen. Die informatie wordt dan gepresenteerd boven de routes die je kunt uitkiezen binnen de app. In Nederland zijn er amper tolwegen, maar in naburige landen als Frankrijk heb je die bijvoorbeeld wel.

Google voert constant kleine en grotere veranderingen door aan apps als Google Maps. Niet alle toevoegingen zijn overal even handig. Maar als er iets toegevoegd wordt, dan merken de testers van het betaprogramma dat logischerwijs als eerst. En dat is ook nu het geval: dit keer betreft de update de prijzen van tolheffingen op de weg.

Google Maps toont tolheffingen

De leden van het betaprogramma hebben hier een bericht over ontvangen. De volgende grote update die eraan komt, laat dus extra info over tolwegen zien in een omgeving. Die informatie wordt dan gepresenteerd over de route die je kunt nemen, zodat je van tevoren kunt zien hoe veel geld een weg, brug of terrein gaat kosten.

locatie Google Maps
Google Maps (Afbeelding: Google)

Zo kun je in de toekomst dus op basis van extra informatie bepalen welke route je neemt. Dat kun je dan bepalen op tijd, afstand of de prijs van de route. Mocht je nu al op een tolweg rijden, dan krijg je dat ook al te zien. Maar je ziet dan nog niet van tevoren wat de weg in kwestie kost. Die informatie wordt dus toegevoegd via de aanstaande update.

Functie overgenomen van Waze

Wanneer de update verschijnt, dan heeft Google wederom een functie overgebracht van de kaartenapplicatie Waze. Dat is een app die in 2013 overgenomen werd. Sindsdien gooit de zoekmachinegigant zijn vooraanstaande kaartenapp vol met functies van Waze. Die app liet drie jaar geleden al een inschatting zien van het bedrag dat je mogelijk betaalt op een tolweg.

Google Maps voor iOS krijgt eindelijk veelgevraagde functie

Wanneer de functie officieel arriveert in Google Maps, dat is nog niet bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Police

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen