Google Maps krijgt eindelijk langverwachte Waze features

Google Maps is waarschijnlijk de bekendste app als het aankomt op navigatie. De app lijkt voor veel mensen ook de favoriet te zijn boven Apple’s Maps app en andere applicaties die je onderweg helpen. Toch is de app niet perfect en zijn er een paar features, waar we als gebruikers al enige tijd op wachten. Volgens Android Police krijgen we in ieder geval twee features erbij die we al kennen van Waze en het leven onderweg een stuk aangenamer gaan maken.

Flitspalen en maximale snelheid

Waze is ook een navigatie app en is een paar jaar geleden overgenomen door Google. Frustrerend genoeg heeft Waze bepaalde functies die je niet terugvindt bij Google’s bekendste navigatie app, die toch echt handig zijn om onderweg bij de hand te hebben. Gelukkig lijkt daar verandering in te komen en lijkt het erop dat we binnenkort ook in Google Maps worden gewaarschuwd voor flitspalen. Daarnaast zou ook de maximale snelheid in de app te zien zijn.

Google Maps
Foto: Android Police

Info van gebruikers zelf

Waze werkt net iets anders dan Google maps en haalt veel van zijn informatie van de gebruikers zelf. Deze kunnen bijvoorbeeld doorgeven of er onderweg een ongeluk is gebeurt en er dus een file is ontstaan. Ook geven gebruikers door waar er snelheidscontroles plaatsvinden en flitspalen staan. Deze informatie wordt vervolgens verwerkt in de app en je krijgt zelfs suggesties voor een betere route afhankelijk van de doorgegeven informatie.

Google Maps
Foto: Android Police

Nog niet voor alle Google Maps gebruikers

Google Maps lijkt dus ook van deze informatie te gaan profiteren en bij verschillende gebruikers zijn de twee nieuwe features al in de app verschenen. Op het moment lijkt Google bezig te zijn met een test en helaas lijkt de nieuwe informatie alleen weergegeven te worden bij gebruikers in bepaalde gebieden in de VS. Hopelijk worden de nieuwe features ook snel uitgerold naar de rest van de wereld en zijn we met z’n allen een stuk wijzer.

In de tussentijd kunnen we ook Google Assistant verwachten in de navigatie app en komt de virtuele assistent ook naar je lockscreen.

Android Police

Reageer op artikel:
Google Maps krijgt eindelijk langverwachte Waze features
Sluiten