Barry Kraakman
Barry Kraakman Tech 10 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Google Maps ‘For You’ nu beschikbaar op Android én iOS

Het is bijna kerst. Voor veel mensen betekent dit veel dagen doorbrengen met familie. Sommigen nemen de vrijheid om tussen kerst en oud en nieuw een paar dagen vrij te nemen, en leuke dingen te gaan doen. Maar het kiezen van een volgend uitje is soms best lastig. Een nieuwe functie in Google Maps, die vanaf vandaag beschikbaar is, moet je hier bij helpen.

For You in Google Maps

Deze handige informatie is te vinden in een nieuwe tab binnen de app, genaamd ‘For you’. Het is ontwikkeld als vorm van inspiratie. Als je al een Google-account hebt, dan heeft het bedrijf waarschijnlijk al een idee van jouw interesses en activiteiten. Geheel des Googles moet de inspiratietab dan ook aansluiten op jouw smaak en voorkeuren.

Blijf up-to-date

Ook is de uitbreiding ideaal om op de hoogte te blijven van nieuwigheidjes. Wanneer je een buurt of locatie interessant vindt, kan je aangeven dat je hierin interesse hebt. Vervolgens houdt de applicatie jou volledig op de hoogte over nieuwtjes of wijzigingen aan de plek. Nieuws, wijzigingen in openingstijden of zelfs suggesties van soortgelijke plekken verschijnen onder jouw persoonlijke tab.

Android én iOS

De functie is op Android in een beperkt aantal landen al even beschikbaar. Vanaf vandaag moet de functie in 40 verschillende landen ook op iOS verschijnen. Daarnaast is de functie vanaf vandaag voor Android-gebruikers in 130 extra landen beschikbaar.

In de loop van vandaag wordt de tab met de ‘For You’ functie beschikbaar gemaakt. Of hier een speciale app-update voor nodig is, is nog niet duidelijk. Het kan ook dat Google er voor kiest om de functie per gebruikersgroep uit te rollen, waardoor deze ook zonder app-update zou kunnen verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps ‘For You’ nu beschikbaar op Android én iOS
Sluiten