Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 2 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Google Maps maakt tofste functionaliteit nog handiger voor Android en iOS

Vorig jaar testte Google Maps een functie genaamd Live View, die augmented reality over de bestaande user interface plaatst. Zo krijg je extra informatie over de stad of plek waar je op dat moment bent en weet je waar alle belangrijke oriëntatiepunten zijn. Zou je in het centrum van Amsterdam lopen, dan kun je zien hoe ver het Paleis of de Dam van jouw locatie vandaan is, bijvoorbeeld.

Helaas is het zo dat die functie nog niet overal beschikbaar is in de wereld. Het bovengenoemde voorbeeld is tot nu toe nog een voorbeeld, aangezien het nog niet mogelijk is dit in Amsterdam te bewerkstelligen. Wel kun je de Empire State Building zien, in New York, of anders het Pantheon in Rome. Binnenkort kun je in nog eens 25 andere steden wereldwijd de Live View gebruiken in Google Maps. Eén van die steden is Amsterdam, maar ook Bangkok, Barcelona, Berlin, Budapest, Dubai, Florence, Istanbul, Kuala Lumpur, Kyoto, London, Los Angeles, Madrid, Milan, München, New York, Osaka, Parijs, Praag, Rome (meer oriëntatiepunten), San Francisco, Sydney, Tokio en Wenen komen aan de beurt.

Google Maps AR
Live View in Google Maps. (Afbeelding: Google)

Live View van Google Maps wordt uitgebreid

Wanneer je een plek opzoekt binnen Google Maps, dan is er straks een knop beschikbaar in grote steden met de titel Live View. Dan wordt de augmented reality-laag over de interface van de kaartenapplicatie geplaatst. Je kunt de modus nu al gebruiken voor bijvoorbeeld een routebeschrijving wanneer je wandelt door de stad of net uit het ov komt, en even niet weet welke kant je op moet.

Verder heeft Google aangekondigd dat de Live View-functie die beschikbaar was voor Location Sharing voor Pixel-smartphonegebruikers, binnenkort naar alle gebruikers op Android en iOS komt. Wanneer een vriend via Google Maps zijn locatie met je deelt, dan kun je er dus voor kiezen een Live View van zijn omgeving te bekijken. Je vriend kan dan middels pijlen, die op beeld verschijnen, zien welke kant hij op moet, terwijl jij dus precies kunt zien waar diegene loopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps maakt tofste functionaliteit nog handiger voor Android en iOS
Sluiten