Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 15 mrt 2018

De wereld als decor: Google Maps wordt basis van jouw favoriete games

De meeste games spelen zich af in middeleeuwse steden of juist een hypermoderne fantasiewereld. Zou het niet veel leuker zijn om in een échte stad de spelen? Google wil het mogelijk maken, met Google Maps.

De zoekgigant beschikt door Google Maps over een enorme database met daarin praktisch ieder uithoekje van de wereld in 3D. Game-ontwikkelaars kunnen binnenkort kaart-, weg- en gebouwgegevens rechtstreeks in hun games integreren en zo de echte wereld als decor gebruiken.

Gamen in de echte wereld

Een oorlogsspel rondom de Berlijnse muur, achter een drugsbende in de binnenstad van Amsterdam jagen of Monopoly in je eigen wijk? Het kan met de Google Maps API die geïntegreerd wordt in onder andere Unity 3D. Dat is een platform dat ontwikkelaars voor (mobiele) games gebruiken. Bestaande data van gebouwen en straten is direct bruikbaar. Ontwikkelaars hoeven alleen hun eigen texturen en stijl toe te voegen.

Google heeft naar eigen zeggen data van 100 miljoen gebouwen in 3D, praktisch alle wegen wereldwijd en kent ook de indeling van parken in meer dan 200 landen. De Google Maps Gaming API is nog niet beschikbaar, maar zal komende week tijdens de Game Developer Conference in San Francisco gedemonstreerd worden.
Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.
Google Maps Google

Een aantal ontwikkelaars heeft al met de API gewerkt. In onderstaande video’s zie je voorbeelden van games die binnenkort uitkomen en Google Maps gebruiken. Tot die games verschijnen kun je ook met niemand minder dan Nintendo-held Mario spelen in Google Maps.

The Walking Dead: Our World

Ghostbusters World

Jurassic World Alive

Reageer op artikel:
De wereld als decor: Google Maps wordt basis van jouw favoriete games
Sluiten